Прикарпатські освітяни вже з серпня можуть залишитись без зарплати

Сьогодні, 24 травня в Івано-Франківській облраді провели “День депутата”.
бюджет

Серед винесених на розгляд питань, обранці заслухали звіт про виконання обласного бюджету за перше півріччя та стан виплати заробітних плат бюджетникам, інформує кореспондент Бліц Інфо.

Зокрема, за словами директора департаменту фінансів Галини Карп, бюджетний рік розпочався з виконання бюджету.

За перший квартал поточного року надійшло доходів  353, 3 млн грн., або 24,9% до річного плану, що на 7.4% відсотка більше ніж минулого року. Перевиконання доходів склало 22,8 млн грн.“, – прозвітувала Карп. 

Що ж стосується спеціального фонду, то екологічного податку надійшло всього 13,4 млн. грн., замість запланованих 80 млн.

“ДТЕК Західенерго” сплатило кошти лише за 3 квартал минулого року. Нарахування за 4 квартал склало 55,4 млн.грн. В лютому їм дали розстрочку. Тому 30 червня до бюджету поступлять тільки 27,4 млн грн. хоча ці гроші мали бути ше в березні”, -пояснила Карп. 

Відповідно, підкреслює фінансист, обласна рада не має коштів у Спецфонду, щоб фінансувати заявки.

Далі депутатам доповіли “Про стан виплати заробітньої плати”. Голова облрадиОлександр Сич звернув увагу, що це питання надзвичайно непокоїть бюджетників.

До нас надійшла величезна кількість звернень від людей. Ледь не кожна комісія акцентувала на цьому увагу”, – наголосив свободівець.

Як прозвітувала Галина Карп, наразі не вистачає коштів на виплату заробітної плати бюджетникам до кінця поточного року в сумі 361,2 млн грн. Найгірша ситуація в Городенківському районі.

Найбільша недостача коштів по освітній та медичній субвенції. Оскільки ці галузі фінансуються з 2015 року за рахунок дежавного бюджету. Найбільша незабезпеченість в медичній сфері склалася у Снятинському районі де коштів на виплату зарплати вистачить тільки до вересня включно. По освіті найбільш не забезпечений Рогатинський район де заробтної плати не вистачить навіть до вересня“, – пояснила фінансист.

В той же час очільник облради пояснив, що така ситуація склалася через підвищення заробітної плати, яку не врахували під час розподілу коштів державного бюджету.

Я хотів би, щоб ми орієнтувалися чому такі проблеми виникли і пояснювали людям. Хоча від пояснення їм легше не стане, втім вони повинні розуміти, що це не від нас залежить. Плануючи бюджет Верховна рада не врахувала підвищення зарплати на 25%. Що ми можемо зробити?  Будемо апелювати. Прошу підготувати звернення до парламенту на сесію, щоб нам виділили необхідні кошти“, – доручив Олександр Сич.

джерело http://www.blitz.if.ua/

Читайте також  Дорога їжа: як ціни на продукти зміняться до літа

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: