Із запізненням та дешевші: У Франківську почали видавати бебі-бокси

У понеділок, 10 листопада до Івано-Франківська доставили першу партію пакунків від Уряду.
Як розповів кореспондентці Бліц-Інфо директор департаменту соцполітики МВК Василь Семанюк, наразі так званих бебі-боксів від Гройсмана привезли тільки 462. Їх одразу почали роздавати батькам немовлят, які народилися у вересні-жовтні цього року.

За словами чиновника, до їхнього департаменту надійшло близько 600 заяв від матерів, які мають отримати таку державну допомогу. Відтак, обіцяє посадовець, за кілька днів мають довезти потрібну кількість.

Слід зазначити, відучора в департаменті почали телефонувати батькам малюків, аби прийшли за пакунком. Наразі вдалось видати вже 80 боксів.

«Ми розпаковуємо пакунки у присутності батьків. Вони дивляться, чи є все наявне зі списку і тоді підписуються два акти. Наразі якогось негативу з боку батьків не було, адже добре роздивитись на місці всі речі неможливо. Якщо люди будуть оперативно зголошуватись, то ми їх швидко роздамо.Надалі пакунки плануюємо видавати і у пологових будинках”, – запевняє посадовець.

До словами, у мерії кажуть, що вартість пакунка нижча анонсованої Урядом ціни.

«Як мені відомо, вартість пакунка близько 3 200 – 3 300 гривень. Це через те, що всі товари купували оптово через аукціон, тож їхня вартість вийшла нижча. Якщо ж б купувати у роздріб, то їхня ціна була би трохи більше 4 тисяч», – акцентує керівник департаменту соцполітики.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.