10 чудових книг про Різдво

Скоро Різдво. Багато людей вважають за краще створювати різдвяний настрій за допомогою переглядів різдвяних фільмів, ми пропонуємо вам відмінну альтернативу – 10 чудесних творів з різдвяною атмосферою. Читайте із задоволенням!

 

1. Чарльз Діккенс – “Різдвяна пісня в прозі”

Немає у світовій літературі більш відомого твору, присвяченого Різдву, ніж “Різдвяна пісня в прозі” Чарльза Діккенса. Її величезна популярність сприяла тому, що Різдво стало головним святом Вікторіанської Англії, часом добрих веселощів та благодійності.
Історія старого скнари Ебенезіра Скруджа і його перетворення після містичного візиту Джейкоба Марлі і Примар Різдва була написана досить швидко, всього за шість тижнів. Одночасно Діккенс працював над главами “Мартіна Чезелвіта”. Працюючи над Піснею, Діккенс переслідував амбітні плани, але він і уявити собі не міг, який величезний вплив зробить ця невеличка повість на все світове мистецтво, на світогляд людей в усьому світі, до такої міри, що сам Діккенс стане асоціюватися з Різдвом, а ім’я його героя Ебенезіра Скруджа стане одночасно і символом Різдва і синонімом скупості.

2. О. Генрі – “Дари волхвів”

“Дари волхвів” – повість О.Генрі (Вілли Сідней Портер) про двох молодят, які живуть в тісній кімнатці і відчувають фінансові проблеми. Незважаючи на це, вони намагаються зробити один одному приємне – подарувати подарунки. І для цього вони повинні пожертвувати тим, що для них дороге. Подарунки – це не головне, звичайно, а головне – увагу, турбота і любов, які відчули наші герої. Вони розуміють справжнє щастя.

3. Шерон Оуенс – “Чайна на Малберрі-стріт”

Долі героїв цієї неймовірної різдвяної історії химерним чином переплітаються і сходяться в дивовижному місці, повному загадок і чудес, – у чайній на Малберрі-стріт, де подають чудові десерти і де одного разу, абсолютно несподівано, ви можете отримати послання від Ніколаса Кейджа.
Зворушлива і дуже смішна книга, в якій романтика і мрія йдуть поряд, допоможе вам прикрасити довгі зимові вечори, а вишуканий вишневий чізкейк, його рецепт ви з подивом виявите в кінці книги, стане приємним доповненням до святкового чаювання.

Читайте також  Побити не можна зв’язати: як практики БДСМ впливають на ваші стосунки!

4. Есфір Емден – “Будинок з чарівними вікнами”

«Будинок з чарівними вікнами» (1959) – захоплююча новорічна казка. У цій повісті-казці може трапитися багато. В один тихий новорічний вечір раптом відкриваються в кімнату двері, і разом з хмарою морозного пару увійде Бабуся-лялька й покличе тебе в Будинок з чарівними вікнами.

5. Fеnni Flegg – “Різдво і червоний кардинал”

Наляканий лікарським діагнозом Освальд Т.Кемпбелл біжить з холодного і сирого Чикаго на південь, в гостинний Загублений Струмок, де збирається зустріти своє останнє Різдво. Нічого хорошого від глушини він не очікує, але реальність виявляється зовсім не такою, якою він собі її уявляв. Життя в Загубленому Струмку хоч і розмірене, але вельми незвичайне і навіть дивне. І жителі містечка теж вельми незвичайні. Листоноша доставляє кореспонденцію на човні. У єдиному магазинчику господарює маленька червона пташка на ім’я Джек. Дами містечка таємно творять добро, об’єднавшись в езотеричне товариство під назвою «Великі Горошинки». А сам Освальд виявляється раптом головною фігурою місцевого світського життя. Разом з наближенням Різдва починають відбуватися дивні події, які змінять життя не тільки Освальда, але і всіх мешканців Загубленого Струмка.

Роман Фенні Флегг – дивна, заманлива, тепла різдвяна казка, сповнена звичайного чарівництва, яке під силу багатьом, варто тільки дуже захотіти. Книга для всіх, хто знудьгувався по доброму слову і красивій історії.

6. Туве Янссон – “Чарівна зима”

Ми продовжуємо нашу подорож в казкову країну, населену чарівними істотами мумі-тролями. Дізнаємось, чому зима виявилася чарівною і як треба поводитися в цьому випадку. Дивовижні істоти населяють Долину мумі-тролів. Звичайно, це не люди, але в Філіфьонке, яка вірила в катастрофи і в Хемулю, який любив тишу ви зможете впізнати самих себе.

Читайте також  Вербна неділя 2018: дата свята, що можна, а чого кaтeгoрично не можна робити в цей день

7. Yusteyn Гордер – “Різдвяна загадка”
“Різдвяна загадка” – книга відомого норвезького письменника Юстейна Ґордера, побудована як різдвяний календар. Кожен день, починаючи з 1 грудня, читач разом з хлопчиком Иоакимом знайомиться з біблійною історією, а також подорожує крізь час і простір в той чудовий день, коли в місті Вифлеємі з’явився на світ немовля Ісус.

8. Джон Грішем – “Різдво з невдахами”
“Різдво з невдахами” – звичайна американська родина Кренк щороку святкувала Різдво, але ця вся передріздвяна суєта з часом починає набридати і ось, коли дочка Лютера і Нори Кренк їде вчитися, Лютеру випадає єдиний шанс полетіти на всі Різдвяні канікули на Карибські острови і заощадити при цьому 600$. Подружжя вирішує, що в це Різдво ніяких гірлянд, сніговиків, святкових вечерь і навіть ніякої ялинки і з чистою совістю збирають валізи. Незабаром про це дізнається один із сусідів Кренк, а на наступний ранок і все містечко. Городяни починають організовувати мітинги і протести, Нора вже була готова піти на поступки і встановити ялинку та сніговика у дворі, щоб жителі містечка заспокоїлися, але слово чоловіка – закон. Однак обставини змінюються, до мами і тата несподівано на Різдвяні вихідні повинна приїхати дочка зі своїм нареченим. Кренкам доводиться терміново бігти в магазин за майже розкупленими продуктами і прикрасити будинок до того, як Блер приїде додому.

9. Rozamunda Pilcer – “Напередодні Різдва”
“Напередодні Різдва”- п’ятеро не надто щасливих людей з волі обставин опиняються в одному будинку на півночі Шотландії. Розамунда Пилчер з теплою, доброю посмішкою розповідає про своїх героїв, і читач починає вірити, що Різдво, що наближається обов’язково принесе в їхнє життя чудесні зміни. Новий роман відомої англійської письменниці відрізняють ліризм, м’який гумор і несподівані повороти сюжету.

Читайте також  Чи можливо отримати кредит без застави?

10. Річард Пол Еванс – “Різдвяна скринька”
Молода сім’я Евансів, поселившаяся по оголошенню в старовинному особняку багатої вдови Меріанн Паркін, виявляє в новому для себе місці безліч дивовижних речей. Стародавні екземпляри Біблії, картини в дорогих рамах, скриньку з таємничими листами невідомому адресатові. Справа відбувається під Різдво. Річард, Кері і їх чотирирічна дочка Дженна разом з господаркою будинку готуються зустріти свято, як раптом відбувається страшне – Меріанн вмирає. Але перед смертю вона відкриває Еванс велику таємницю, перед якою меркне навіть гіркота втрати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.