На франківських парковках з’являться безкоштовні місця для електромобілів

У такий спосіб хочуть сприяти збільшенню кількості електротранспорту у Франківську.


У міському управлінні транспорту і зв‘язку кажуть, що таких безкоштовних паркомісць для електромобілів буде близько 40. У першій паркувальній зоні довкола Ратуші буде 2 таких паркомісця.

На сесії міської ради у червні цього року міський голова Руслан Марцінків вкотре наголосив, що центр має бути пішохідним. Тим більше, що на вулицю Лесі Українки після реконструкції вирішили автівки не пускати. Таку ж практику намагаються впроваджувати на Тринітарській і Станіславській.

А от із площею Ринок все стабільно. У серпні вона отримала нового розпорядника. Міська рада провела конкурс на чотири лоти. До першого увійшли площа Ринок та вулиці Шеремети-Старозамкова. В сумі – 60 паркомісць. До лоту № 2 – вулиці Лепкого, Мельника, Гнатюка і Франка. В сумі на 169 місць. До лоту № 3 – вулиці Мазепи, Бельведерська, Шевченка на 108 паркомісць. А до лоту № 4 – вулиці Василіянок, Грушевського, Курбаса, Заклинських та Панаса Мирного на 72 місця.

Будувати електрозаправки почнуть з наступного року. На впровадження проекту виконавчий комітет міської ради має два роки. Заряджати машину можна і вдома, це займає вісім годин, але має бути хороша проводка. Електромобіль сам визначає якість подачі струму. Якщо за перші 30 секунд система відчуває, що зарядка нестабільна, автомобіль заряджатися не буде.

Нагадаємо, начальник управління транспорту та зв’язку Олег Ганчак днями повідомив, що ситуація з паркомісцями задовільна. Він наголосив, що організація паркування – важливе питання, адже кількість авто постійно зростає. Тож будівництво багаторівневої парковки також залишається актуальним для міста. І в цьому напрямку, за його словами, роботу треба проводити.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.