У Франківську п’яний водій намагався втекти від патрульних спочатку на автомобілі, а потім – ногами

На вулиці Бельведерській водій автомобіля ВАЗ 2109 не виконав вимогу поліцейських про зупинку та різко збільшив швидкість. На вулиці Довгій керманич усвідомив, що автомобілем йому втекти не вдасться, тому всю надію поклав на свої ноги. Проте й організм підвів утікача – на вулиці Манюха його спіймали патрульні.

Коли поліцейські встановили особу водія, то зрозуміли його мотив. За їзду у стані сп’яніння чоловік уже позбавлений права керування на три роки і мав би заплатити більше 30 000 гривень штрафу.

Цього разу водій теж мав ознаки наркотичного сп’яніння – на нього винесли постанову за ч. 4 ст. 126 КУпАП (керування ТЗ особою, яка позбавлена такого права) та склали протоколи за ст. 122-2 КУпАП (невиконаня вимоги про зупинку) і ч. 3 ст. 130 КУпАП (керування у стані наркотичного сп’яніння двічі протягом року), інформує прес-служба патрульної поліції Івано-Франківська.

Також на вулиці Івасюка завдяки орієнтуванню патрульні зупинили автомобіль Mazda 323. Водій керував у стані алкогольного сп’яніння, хоча судом він позбалвений цього права на три роки. Водій отримав протокол за ч. 3 ст. 130 КУпАП і постанову за ч. 4 ст. 126 КУпАП. Автомобіль порушника евакуювали.

Ще раз цієї ночі евакуатор виїжджав на вулицю Коновальця – там 24-річний водій автомобіля Volkswagen Passat керував з ознаками алкогольного сп’яніння, проте від огляду відмовився.

Четвертий нетверезий водій пройшов огляд на місці, у його крові виявили 1,1 проміле алкоголю. Чоловіки отримали протоколи за ч. 1 ст. 130 КУпАП.

Санкція ч. 3 ст. 130 КУпАП передбачає штраф у розмірі 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на строк десять років, з оплатним вилученням транспортного засобу чи без такого.

Читайте також  Алкоголь та переохолодження: на Косівщині померла 23-річна дівчина

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.