Закон для “євробляхерів” посилили: Рада прийняла остаточне рішення

Верховна Рада України відмовилася скасовувати зміни до Податкового кодексу, який знизить акциз на легкові автомобілі і визначить правила розмитнення автомобілів на Єврономер.

В середу, 21 листопада, депутати Верховної Ради розблокували процес підписання закону про внесення змін до Податкового кодексу. Вони двічі не підтримали проекти постанов, якими пропонувалося скасувати результати голосування за закони №8487 та №8488.

Це дозволяє спікеру парламенту завізувати закони про посилення контролю над ввезенням, розмитненням і використанням автомобілів, зареєстрованих в інших державах, і передати їх на підпис главі держави. Голова Верховної Ради Андрій Парубій в ході пленарного засідання заявив, що зробить це сьогодні, 21 грудня.

Варто нагадати, що 8 листопада Верховна Рада підтримала нові правила розмитнення автомобілів з європейської реєстрацією в Україні. Закон передбачає введення базових ставок для автомобілів залежно від типу двигуна і його обсягу. Так, для бензинових двигунів об’ємом до 3000 і більше 3000 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 50 і € 100. Для дизельних двигунів об’ємом до 3500 і більше 3500 куб. см вводяться базові ставки відповідно € 75 і € 150.

Також Рада ввела великі штрафи за порушення правил ввезення таких автомобілів на територію України.

Власники автомобілів на Єврономер не згодні з низкою положень цих законів, через що в ряді регіонів України проходить акція протесту.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.