На Снятинщині розгорівся скандал з опаленням в школах

Попри початок опалювального сезону в багатьох українських містах в снятинських школах чомусь досі не запустили опалення.

Батьки обурені. В соцмережах люди пишуть, що температура в класах цими днями була досить низькою.

У РДА прийняли рішення продовжити навчальний процес в школах з 29 жовтня. Лише у разі пониження середньодобової температури нижче восьми градусів за Цельсієм його мають зупинити, пишуть Версії.

“Мабуть найбільш важливе рішення Комісії з питань техногенно-екологічної безпеки району..!
Шановні члени комісії, ми звісно розуміємо, що у районному бюджеті не вистачає коштів на оплату енергоносіїв. Але це вже здається верхом цинізму відбиватися на дітях! Ми також звісно розуміємо, що мабуть підняття тарифів на енергоносії тут теж зіграли не останню роль, але даруйте….при чому тут діти???? Апелюйте до міністра, президента…кричіть, стукайте але не ризикуйте здоров’ям наших дітей!!! У мене немає сумнівів щодо компетенції високоповажних членів даної комісії і впевнений, що вони взяли до уваги не тільки температуру повітря вдень, а звісно і врахували нічну ( +5….+9) і мабуть мають усвідомлення того, що дуже важко нагріти приміщення при таких перепадах. Я вже мовчу про коротший день на 1 годину. Яким принципом Ви користуєтеся, панове? Яку мету переслідуєте? У мене таке враження, що члени даної комісії не мають школярів. Ба більше, здається, що вони швидше з Києва, а не зі Снятина. Можливо вартує їм запропонувати привести день у школах району з дітьми, а не у своїх кабінетах…?” – пише Петро Ярош.

Утім, це не надто радує батьків дітей. Адже навіть за температури понад вісім градусів за Цельсієм класи в осінній період з високою ймовірністю будуть холодними.

Читайте також  В Україні розгорівся скандал через шкільну форму, діти скаржаться на погрози та булінг: “За пірсинг двох дівчат вигнали”

Народний депутат Юрій Соловей, до якого звернулись громадяни, повністю підтримує батьків та звернувся до керівництва району з вимогою негайно виправити ситуацію з опаленням у школах.

“Повністю підтримую Петра Яроша, а також батьків, які звернулись до мене. Вважаю дану ситуацію неприйнятною. Як народний депутат офіційно звертаюсь до керівництва району переглянути дану позицію!“, – повідомляє нардеп.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.