Пам’ятник Героям Небесної сотні відкрили на Івано-Франківщині

15 травня 2016 року в селі Велика Кам’янка Коломийського району відбулися урочистості присвячені відкриттю пам’ятника Героям Небесної Сотні Ігорю Ткачуку і Богдану Калиняку.
L0asHwjwF9c

Указом Президента України Петра Порошенка № 890/2014 від 21 листопада 2014 року за громадянську мужність, патріотизм, героїчне відстоювання конституційних засад демократії, прав і свобод людини, самовіддане служіння українському народу, виявлені під час революції гідності Ігорю Михайловичу Ткачуку та Богдану Михайловичу Калиняку посмертно присвоєно звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка».

Побудову пам’ятника зініціювали і втілили в життя члени Всеукраїнської громадської організації «Золоті леви Чорної сотні», які пам’ятають наших героїв на вулицях буремного Києва.

Відкрити пам’ятник запросили дітей полеглих героїв.

Почесна варта «Чорної сотні» під вигуки «Слава Україні! Героям слава!»  здійснила вистріли в повітря.

Їх  нарекли Небесною Сотнею − українців, які загинули на Майдані Гідності, на київських вулицях Грушевського та Інститутській. Полягли  за честь, за волю, за право бути українцем у своїй Батьківщині. Героїчна Сотня, зробивши перший крок, журавлиним ключем полинула у вирій вічності, ставши нашими Ангелами-охоронцями на небі. Ніхто не вправі  забути  моторошні дні 2014 року, коли від напруги кров закипала в жилах, коли в ім’я віри і правди один за одним падали від куль майданівці, аби прорости в наших серцях червоними квітами пам’яті.

Вшанування і увіковічення пам’яті  – це не просто наш обов’язок, це наша шана і гордість за справжніх Героїв. Зібралися на відкриття голова Коломийської районної державної адміністрації Любомир Глушков, голова районної ради Роман Дячук, представники Всеукраїнської громадської організації «Золоті Леви Чорної Сотні» з м. Києва та Івано-Франківська, представники сільської ради, родини загиблих, учасники Майдану Гідності, воїни АТО, священнослужителі м. Коломиї та Коломийського району, громадськість.

Читайте також  Одна з найважливіших жіночих якостей: Астрологиня назвала найкращих господинь зодіаку

Капелани УГКЦ о. Василь Жупник «Грім», о. Михайло Арсенич  «Аскольд», о. Микола Мединський «Залізняк» та настоятелі великокам’янецьких церков о. Володимир Дрозд, о. Роман  Кузьмин провели панахиду та освячення пам’ятника.

У безкінечний потік вилилось покладання  квітів до пам’ятника Героям.

З подячним словом виступили великокам’янський сільський голова Мирослав  Адамський,  дружина  Героя Небесної Сотні   − Марія Ткачук, дочка Героя Небесної Сотні Богдана Калиняка – Ірина.  Яскравими  були виступи голови проводу Всеукраїнської громадської організації «Золоті Леви Чорної Сотні» Тараса Мацюка з м. Києва, голови  Коломийської районної державної адміністрації Любомира Глушкова, голови Коломийської районної ради Романа Дячука, голови громадської організації «Родини героїв Небесної Сотні», батька загиблого на Майдані Романа Гурика – Ігоря Гурика, голови відокремленого підрозділу Всеукраїнської громадської організації Івано-Франківської області «Золоті Леви Чорної Сотні»   Івана Григоріва.

Хай палають свічки пам’яті про загиблих героїв «Небесної Сотні» у наших серцях, а розмірений бій хронометра відчеканить час скорботи, душевного болю і жалю.

повідомляє http://www.blitz.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: