Лікарі сказали батькові “не знущатися над трупом” дочки. 30 хвилин по тому вони просто не могли повірити в те, що він зробив

Ця історія сталася в українському місті Дніпро (колишній Дніпропетровськ). 31 грудня 2013 року. В той день Руслан і Анастасія Оданець готувалися відзначити Новий рік в своєму новому будинку. У них, нарешті, було достатньо місця, щоб запросити на свято всіх рідних: у великому будинку був навіть спортивний куточок з басейном. Але ніхто тоді не міг і припустити, яким кошмаром стане для сім’ї цей святковий день.

Поки батьки готувалися до застілля, п’ятирічний Радомир і трирічна Олеся грали зі своєю двоюрідною сестрою. Але в якийсь момент батьки зрозуміли, що в будинку було дуже тихо. Маленьку непосиду Олесю ніде не було видно. Руслан вирушив на пошуки дочки. Те, що він побачив, зазирнувши в спортивний куточок, було гірше найстрашнішого з кошмарів. Олеся лежала на дні басейну. Чоловік відразу ж витягнув дівчинку з води, але вона вже не дихала.

Мама, що прибігла на крик, зомліла, родичі стали дзвонити в швидку. А батько в розпачі намагався привести свою дочку до тями. Руслан ніколи не вчився надавати першу допомогу, він лише намагався повторювати те, що багато разів бачив в кіно: натискав на вузеньку грудну клітку і раз по раз вдихав повітря в рот дівчинки. Швидка приїхала через 10 хвилин. Лікарі попросили батька відступитися і самі почали приводити дівчинку до тями. Але за пару хвилин медики озвучили вердикт, який не повинен чути жоден батько: “Дівчинка мертва, нічим не можна допомогти”.

Руслан благав їх не зупинятися, але лікарі вже дзвонили в поліцію, щоб повідомити про труп. Але батько просто не міг змиритися зі смертю свого малятка. Не звертаючи уваги на слова лікарів, він знову почав робити дочки штучне дихання і масаж серця. Лікарі намагалися його зупинити, вимагаючи “не знущатися над трупом”.

Але Руслан просто не чув, лише знову і знову повторював одні й ті ж рухи: видих-поштовх… поштовх-видих. І в якийсь момент він раптом відчув відповідні поштовхи в грудях дочки. Через 40 хвилин після того, як її витягли з води, Олеся знову почала дихати. Швидка ще не встигла від’їхати від будинку, коли рідні знову зателефонували медикам. Побачивши дівчинку, яку вони 30 хвилин тому назвали трупом, лікарі просто втратили дар мови.

Читайте також  “У помешканні правоохоронці знайшли…”: Горе-матір на 2 місяці покинула трьох маленьких дітей

Олесю доставили в реанімацію, дівчинка була в комі. Кілька днів фахівці боролися за її життя, а Руслан і Анастасія могли лише сподіватися. Нарешті, стан дівчинки стабілізувався. Щоб збільшити шанси на одужання, батьки вирішили відвезти Олесю на лікування в Москву. Через два тижні дівчинка, нарешті, вийшла з коми. Але лікарі не поспішали обнадіювати батьків: шанси на відновлення були дуже малі.

Такий тривалий стан клінічної смерті міг на все життя прикувати дівчинку до ліжка. Спочатку Олеся не могла ні говорити, ні рухатися. Більш того, вона прокинулася сліпою. Але рідні раділи вже тому, що вона в свідомості – це вже було справжнім дивом. Але, як виявилося, у цієї маленької, але дуже сильної дівчинки було в запасі багато сюрпризів: протягом декількох тижнів до Олесі повернувся зір, вона знову заговорила.

З кожним днем ​​малятко відчувало себе все впевненіше. І всього лише через кілька місяців ніхто вже не міг і уявити, що ця чарівна дівчинка пережила справжній кошмар. Ця історія вразила всіх. Про батька, який в буквальному сенсі повернув свою дівчинку з того світу, говорила вся країна. Руслана та Олесю часто запрошували на телебачення. До сих пір люди, яких глибоко торкнула історія Олесі, згадують про неї і цікавляться її життям. І Руслан може з радістю говорити про те, що дівчинка почуває себе добре, зростає і гарнішає в оточенні люблячих людей.

Батьківська любов – це неймовірна сила, для якої немає нічого неможливого. Завдяки любові свого батька і власній силі волі Олеся знайшла друге життя, так нехай вона буде наповнена щастям і добром!

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.