Нардепи пропонують позбавити звання народних артистів України артистів, що активно гастролюють Poсією

Група народних депутатів пропонує ввести санкції, зокрема, позбавити звання народних артистів України артистів, що активно гастролюють Poсією, пише 24 канал.

Про це йдеться у проекті постанови № 9156 “Про внесення пропозицій щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, зареєстрованому в парламенті 3 жовтня.

Депутати вимагають позбавити звання “Народний артист України” співаків Філіпа Кіркорова, Миколу Баскова, Таїсію Повалій та Ані Лорак, а також режисера Володимира Бортка, а звання “Заслужений артист України” пропонують відібрати у співаків Світлани Лободи і Віталія Козловського.

“На тепер в Україні склалася безпрецедентна ситуація, коли люди, які для багатьох українців були авторитетами, з екранів телевізорів, засобів масової інформації виступають з антиукраїнськими закликами. Такий стан справ потребує невідкладного реагування, а саме якнайшвидшого позбавлення цих артистів почесних звань України”, – наголошують у пояснювальній записці до документа.

Авторами документу виступили 14 депутатів, серед яких Євген Рибчинський, Тетяна Чорновол, Володимир Парасюк, Ігор Луценко, Юрій Береза, Андрій Іллєнко, Юрій Левченко тощо.

Вони зазначили, що українські артисти, які виступають з концертами у Pосії, не гідні мати не лише державні нагороді, а й громадянство України.

“Позбавлення вищезгаданих діячів шоу-бізнеса почесних звань України є логічним продовженням боротьби проти ceпаратизму на всіх рівнях. До того ж вони показали себе у ці непрості для України часи як артисти, які на кpoві українців ставлять шоу і влаштовують бізнес”,– йдеться в обгрунтуванні постанови.

Нагадаємо, раніше міністр культури України Євген Нищук розповів, що законодавство наразі не може заборонити українським виконавцям в’їзд у Pосію. Проте, якщо таке рішення буде прийнято, то найімовірніше, етнічні українці, що живуть на території РФ, втратять можливість зберігати свою національну аутентичність.

Читайте також  Зеленський присвоїв почесне державне звання Василю Вірастюку (ФОТОФАКТ)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.