Поліклініки Івано-Франківська об’єдналися в єдиний медичний простір. ВІДЕО

Єдиний медичний простір. П’ять дорослих поліклінік міста та дитяча на Тичини тепер діють у межах центру первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги.

Всі ці медзаклади є структурними підрозділами та мають своїх керівників. Вони вирішуватимуть господарські та адміністративні питання. А от кадрові та фінансови питання тепер покладатимуться виключно на Центр. Медики обіцяють, для пацієнтів будуть створені однакові умови, незалежно від того, у якій поліклініці вони обслуговуються, йдеться в сюжеті “Каналу 402”.

В.о. директора КНП “Центр первинної медичної і консультативно-діагностичної допомоги” Ольга Савчук каже, що кожен заклад працював у своєму режимі.

“Хтось був більше орієнтований на терапевтичну діяльність, хтось – на вузьку чи на діагностичну. Тому жителі самі спровокували цю уніфікацію. Є скарги, що в одному медзакладі можна отримати одну медичну допомогу, а в іншій поліклініці – не можна”, – розповідає Савчук.

Процес реорганізації доволі складний та тривалий. Найважче самим медичним працівникам, адже їм доводиться виходити із зони комфорту та працювати по-новому в умовах медичної реформи.

За словами Ольги Савчук, в процесі реформування стало зрозуміло, хто працює, а хто не здатен працювати.

“Ми повинні бути чесними між собою, тому що є певна кількість людей, які відпрацьовують робочі години”, – ділиться медик.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.