“Розвели, як котят”: Активіст пояснив, як “Івано-Франківськміськсвітло” виводить 500 тисяч на новий годинник для Ратуші

Міськсвітло вчергове заявило про свою вперту позицію стосовно годинника на Ратуші.

Про це пише у спільноті “Франківськ, який треба берегти” активіст ініціативи Юрій Козакевич, інформує Фіртка.

Нагадаємо, директор КП «Івано-Франківськміськсвітло» Віктор Синишин зазначив у інтерв’ю Галці, що “активіст не може знати всі деталі справи: і електричні, і механічні, будь-які інші.”

У відповідь Юрій Козакевич пояснив, чому позиція Міськсвітла хибна.

Активіст зазначив, вежовий годинник Ратуші – це механізм, якому для роботи досить одного двигуна, незалежно від кількості циферблатів.

“У автобуса он 4 колеса і лишень один двигун, і їздить. Ставити окремий двигун на кожне колесо чи циферблат – це як мінімум не мудро, а як максимум – це марнотратство. І це не слова окремого активіста, це світова практика. То ж місто одержує урок ганебної математики від Міськсвітла: “чітка пропозиція рішення від активістів: це вкластись у 100тис грн за ВЕСЬ ремонт і осучаснення механізму годинника. однак з уст Міськсвітла ця пропозиція перетворюються у 200тис грн. Міськсвітло ж хоче 4 двигуни купляти. то ж у активістів вийшло би 200тис × 4, а це майже мільйон (200×4=1млн?!) зашибісь логіка. то ж Міськсвітло легко виводить з бюджету 500тис грн, бо це менше за мільйон, який вони самі вигадали”. Розвели як котят – хтось так казав колись. В після цього директор Містксвітла хизується своєю фаховою освітою?”, – пояснює Ю. Козакевич.

З позицією активістів, чому ремонт від Міськсвітла – це токсичне і марнотратне рішення можна ознайомитись нижче:

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.