Стало відомо, що на хабарі в 300 доларів затримали завідувача Калуського навчального центру ПНУ. ФОТО

Як повідомляли “Вікна”, на Прикарпатті затримано працівника вишу на видачі за хабар фіктивних довідок військовозобов’язаним.

Йшлося, що посадовець за неправомірну вигоду видавав фіктивні довідки громадянам призовного віку про стаціонарне навчання у виші, які у подальшому надавались до військових комісаріатів з метою отримання відтермінування щодо проходження строкової служби в Збройних силах України.

Прес-служба військової прокуратури Західного регіону України повідомила подробиці затримання, інформують “Вікна”.

Військова прокуратура Івано-Франківського гарнізону спільно з управлінням захисту економіки в Івано-Франківській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України встановила факти використання довідок з недостовірною інформацією про проходження військовозобов’язаними навчання у вищому навчальному закладі Івано-Франківської області, при призові останніх на строкову військову службу.

Зокрема, за результатами вжитих спільних заходів 19 вересня 2018 року зафіксовано факт отримання неправомірної вигоди завідувачем Калуського навчального центру дистанційних комунікацій «Прикарпатського національного університету ім. Василя Стефаника».

300 доларів США призначалися за виготовлення та видачу громадянину України довідки встановленого взірця, яка містила недостовірні відомості про нібито проходження ним навчання у Калуському НКЦ, для подальшого пред’явлення і використання її при призові на строкову військову службу призовною комісією при Калуському військкоматі та незаконного одержання відстрочки.

Хабар та матеріальні цінності виявлені та вилучені під час проведення огляду місця події.

Правопорушника затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вирішуються питання щодо повідомлення йому про підозру та звернення до суду про обрання міри запобіжного заходу.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.