Вже в січні ”Укрпошта” може припинити доставку пенсій: що потрібно знати кожному

ПАТ “Укрпошта” планує припинити здійснення доставки пенсій в разі, якщо новий тариф на неї не буде затверджений. При цьому виплати таким чином не отримають понад 4,5 млн осіб.

Про це повідомив генеральний директор “Укрпошти” Ігор Смілянський в інтерв’ю. За його словами, Міністерство інфраструктури як регулятор встановило новий тариф на доставку пенсій ще в листопаді 2017 року, проте його не узгоджують у Міністерстві соціальної політики і в Пенсійному фонді.

“Я б хотів бути максимально конкретним і відвертим: не буде прийнятий новий тариф на доставку пенсій до 1 листопада 2018 року, з 1 січня 2019 року доставка пенсій “Укрпоштою” буде припинена. А отже понад 4,5 млн осіб вже з січня 2019 року можуть не отримати свою пенсію, оскільки Пенсійний фонд відмовляється оплатити хоча б собівартість її доставки”, — наголосив Смілянський.

Смілянський також зазначив, що чекав цілий рік, вів переговори, переконував, тоді як “Укрпошта” “привезла” собі 1 млрд грн збитків за цю послугу. “Але ж це могли бути нові сортувальні центри, машини і підвищення зарплати тим самим листоношам, про яких так часто люблять згадувати перед виборами”, — заявив керівник підприємства.

Як повідомляли, “Укрпошта” 10 вересня підвищила тарифи на доставку листів на 40%. Якщо раніше за відправку листа вагою до 50 г треба було заплатити 5 грн, зараз – 7.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.