СВЯЩЕНИКА КОЛОМИЙСЬКО-ЧЕРНІВЕЦЬКОЇ ЄПАРХІЇ ПОЗБАВИЛИ ДУХОВНОГО СТАНУ ЧЕРЕЗ “УКЛАДАННЯ ЗАБОРОНЕНОГО ПОДРУЖЖЯ”

вересня 2015 року Церковний Трибунал Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ розпочав карний процес над священиком Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ Володимиром Флягою.

flyaga_gallery

Карний процес відбувся відповідно до приписів чинного законодавства та обвинуваченому були надані всі права не виключаючи можливість безпосередньо брати участь у процесі.

 

Колегія Суддів даного Церковного Трибуналу зважаючи на правові і фактичні аргументи 7 березня 2016 року винесла остаточний вирок на першому ступені судочинства згідно якого священика Володимира Флягу визнано винним у порушенні канонів Кодексу Канонів Східних Церков, а саме – в укладенні забороненого подружжя.

 

Священнослужителя, який намагався укласти заборонене подружжя, слід позбавити духовного стану” (кан. 1453 § 2 ККСЦ).

 

За порушення вищевказаного закону Церкви на священика Володимира Флягу накладено покарання позбавлення духовного стану. У вироку згідно з законом зазначено, що “хто вважатиме себе покривдженим даним вироком має право протягом 15 днів від моменту повідомлення апелювати до апеляційного Трибуналу”. Однак у визначений час апеляції не було подано і відповідно до законодавства справа переходить у стан осудженої речі.

 

Що стосується інших осіб, як священиків так і мирян, які спів діятимуть та користатимуть з незаконних і неважних священнодійств Володимира Фляги, то Судді Колегіального трибуналу застерігають, що їхній канонічний статус у Католицькій Церкві є під загрозою з огляду на приєднання до особи, що вчинила злочин.

 

Вирок Церковного Трибуналу Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ засвідчує болючий для Католицької Церкви факт, що через свої особисті необдумані дії та аморальну поведінкуВолодимир Фляга поставив себе поза церковною спільнотою. Сподівається, що судовий вирок стане для Володимира Фляги причиною застановитися та критично осмислити свої дії, які спричинили такий сумний підсумок та не стане причиною для розпалення конфлікту.

 

передає Прес-служба Коломийсько-Чернівецької єпархії

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: