“Широкі права для поліцейських – рабcтво для водіїв”: який “сюрприз” підготували українцям нардепи

Нардепи приготували ряд змін для українських водіїв.

Так, у разі прийняття законопроекту 7286, напрацьованого Кабміном, при зупинці транспортного засобу водій повинен буде передавати свої документи в руки поліцейського.

Члени комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності рекомендували парламенту прийняти законопроект за основу, про що повідомив автоюрист Володимир Караваєв на своїй сторінці у Facebook.

Якщо законопроект буде підтриманий Радою, то в разі зупинки поліцейським транспортного засобу водій буде зобов’язаний: тримати руки в полі його зору, а на вимогу копа – заглушити двигун, увімкнути aвaрійну сигналізацію і вийти з автомобіля. Залишати транспортний засіб без дозволу поліцейського заборонено.

“Члени комітету також погодилися з необхідністю зменшення порога швидкості, що не карається до 10 км/год, зі збільшенням штрафів за основними порушенями з 425 до 510 грн, проте не погодилися з правом поліцейського на зупинку транспортних засобів з метою перевірки водіїв на стан сп’яніння”, – повідомив Караваєв.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.