Франківцям покажуть, як власноруч виготовити сонячні генератори під час Наукового фестивалю By Людмила Баран

У Міському парку культури та відпочинку ім.Т.Шевченка 14 травня з 13 до 17 години відбуватиметься Науковий фестиваль.

piknik4-890x395

Його влаштовують з нагоди святкування Дня Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Студенти, аспіранти та науковці підготували цікаві демонстраційно-наукові експерименти та майстер-класи. А також концертну програму за участю творчих колективів університету, повідомляє прес-служба ПНУ імені Василя Стефаника.

До уваги гостей фестивалю будуть представлені досліди з фізики, хімії, біології. Зокрема, виготовлення своїми руками сонячних генераторів, перетворення тепла в електрику для зарядки мобільних, визначення якості навколишнього повітря, можливість побачити свою ДНК, трансгенні лабораторні організми тощо.

“Відвідувачі святкового дійства зможуть не лише побачити ефектні демонстрації, але й самі взяти участь у їх створенні, пройти навчання з професійної фото- та відео-майстерності, самостійно виготовити різьблені речі і фотоелементи із підручних матеріалів”, – повідомляють організатори.

Також  о 14 годині у  фойє університету (вхід з вул.Шевченка,57) заплановано провести майстер-клас із настільного тенісу та змагання з гирьового спорту, дартсу.

Нагадаємо, раніше студенти проводили Науковий пікнік під час Дня міста.

 

джерело http://www.galka.if.ua/

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: