У Івано-Франківську водій маршрутки відмовив у проїзді жінці з онкологією

Сьогодні у групі Комуналочка.іф соціальної мережі Фейсбук мешканка Івано-Франківська Люба Франчук повідомила про водія маршрутки №22, який висадив її з транспортного засобу, побачивши посвідчення інваліда.

 

«Не можу стриматися щоб не написати тут у фейсбуці знаючи, що інтернет то є велика сила, сила людей які інколи більше часу проводять в мережі, а ніж в реальному житті.
А реальне життя триває в кожного із нас і от я вирішила поділитися і своїм наболілим в душі…
Що до моєї образи…рік назад мені встановили лікарі рак молочної залози, зробили операцію, я перенесла 25 днів променевої терапії і 4хіміотерапії. За висновками лікарів я маю 2групу інвалідності, дали в пенсійному посвідчення і так як кожен інвалід маю право на пільги в тому числі і на проїзд в міському транспорті.
І от вчора стався випадок, зупинила на ходу маршрутку 22 що до Пасічної їздить по вул.Галицькій, водій зупинився мені в неналежному місці зупинки, я зайшла до салону маршрутки і подякувала йому, показала своє посвідчення, а він навіть не подивиши на нього відкрив мені двері автобуса і сказав:«З посвідченням пані їдіть собі на зупинку!»
Я вийшла мовчки зі сльозами на очах, так обідно стало, що мене ніби сприймають як біомусор, якого без грошей не нададуть послуги якими я маю повне право скористатися.
Пішла на іншу маршрутуку, той інший водій довго вдивлявся на моє фото і на мене бо я на фото у перуці після хіміотерапії, а в даний час вже моє волосся відросло хоч коротеньке, але є. Поглянувши на мене водій кивнув головою щоб я проходила до салону далі прочитавши що у посвідченню вказано 2група.
Тепер наш п.мер міста дав вказівку що до посвідчення потрібно обов’язково мати карточку франківця, тобто приписку міську. Я приписана в батьків в м.Тлумач, але проживаю вже більше 15 р.тут у Франківську. То значить, що я немаю права скористатися своїми пільгами тут у місті? Я в шоці від нашого мера, як так???!!! Тут у місті проживає десятки тисяч людей які живуть з родичами в квартирах, а приписку мають у районному центрі чи селі.
Скажіть на що я маю право скористатися взагалі?
Мене це зачіпило за живе, бо і я не одна така, нас дуже багато таких як я.
В онкодиспансері проходять лікування тисячі людей нашої області і кожна хвора людина має право на пільги.
Шановний мер нашого міста мабуть так не переймається проблемами інвалідів бо його це не стосується особисто, як би стосувалося то б до таких як я відносилися лояльно в маршрутках нашого міста.
Бажаю всім міцного здоров’я і ніколи не мати між особистих документах таких посвідчень.
Можливо пан мер одумається і підпише закон про безкоштовний переїзд своїх виборців хворих на рак чи інші хвороби, адже вибирали його для того, щоб він працював во благо нас простих людей жителів нашого міста незалежно від того чи людина має міську приписку чи ні», – йдеться у пості.

Читайте також  До мінус 26 градусів: В Україну прямують "різдвяні морози"

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.