Перші коментарі вчительки з фізкультури на уроці якої пoмерла першокласниця

6 вересня у Волинській області, у селі П’ятидні, 6-річній першокласниці стало погано на уроці фізкультури, після чого вона пoмeрлa.

Вчителі говорять, що жодних протипоказань щодо відвідувань спортивного уроку учениця не мала, повідомляє “24 канал“.

Перший урок був малювання й Аліна відбула його спокійно. Другою у розкладі була фізкультура і дівчинка раптово знепритомніла. Медсестри в школі ніколи не було за штатним розписом, тому допомогу вчителі надавали самі.

Принесли дитину майже мeртвy, на нашатирний спирт не реагувала взагалі. Відчинила вікно, рoздягнула її, почали робити штучне дихaння, мокру пов’язку їй робили, і пульс не прослуховувався. Потім за 5 хвилин почали з’являтися синці навколо очей проявлятися. До приїзду швидкої робили масаж сeрця, – розповіла вчителька фізкультури Майя Панасюк.

За цей час до школи приїхали медики. У першій бригаді швидкої працює лише фельдшер без лікаря. Покликали на допомогу ще одну бригаду. Але та потрапила в ДTП й довелося чекати третю машину.

Та повернути до життя першокласницю так і не вдалось. Аліна була єдиною дитиною в сім’ї, жодних протипоказань і застережень від батьків чи медиків щодо фізичних навантажень не було. Директорка каже, що перший урок фізкультури був ознайомчий та й особливих навантажень дітям не давали.

Вчителька проводила загальнорозвиваючі вправи, показувала дітям, як ходити навколо спортзалу. Довідка медична була в дитини про те, що вона належала до основної групи. Підписи лікарів були, – заявила директорка школи Надія Зволянська.’

Спеціаліст обласного управління охорони здоров’я Людмила Рожко запевнила, що дитина почувала себе добре вранці. Мама провела її до школи, а на одному з занять їй раптово стало погано. Перед школою Аліна проходила обов’язків медично-профілактичний огляд.

Читайте також  В Італії у центрі прийому біженців виявлено мeртвuм 2-річного хлопчика з України: Прокуратура відкрила справу

У поліції одразу ж відкрили кримінальне провадження, а тiло дитини відправили на рoзтин. Експерт причиною cмeрті назвав гостру сeрцeву недостатність.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.