“Неможливо дихати, повітря обпікає”: Кримчани б’ють на сполох від наслідків ”хіматаки”

Жителі Армянська в окупованому Криму задихаються через наслідки викиду токсичної речовини в атмосферу.

“Нічого не змінилося за цей тиждень. Щоранку встаємо і дивимося, як іржа покрила наші меблі на кухні, як потемніли ворота. Дихати буває дуже важко. Наші сусіди вже поїхали разом із дітьми, сказали не повернуться, поки ситуація не зміниться. Нам їхати нікуди, та й працюємо тут”, – розповіла місцева жителька Марія Іванівна.

Інша кримчанка, Зінаїда, буквально днями приїхала з Армянська. Вона погано почувається, хоча намагалася не виходити на вулицю.

“Це жахливо, ми пробули там один день, намагалися на вулицю не виходити. Але я вся чешусь, уже прийняла протиалергічні таблетки”, – поскаржилася нам жінка.

Крім того, в повітрі відчувається запах сірки (швидше за все, сірчистого ангідриду ).

“Йшла на роботу і мало не задихнулася, жахливий запах сірки в повітрі, дихальні шляхи обпікає. У багатьох з’являється висип на тілі, але в лікарнях ставлять діагнози, які завгодно, тільки не пов’язані з хімічною атакою. Алергія, ГРВІ, ангіна – все, що завгодно”, – розповіла ще одна мешканка Армянська Ольга М.

Як повідомляли, у ніч із 23 на 24 серпня в районі Армянська і Красноперекопська стався викид невідомої речовини.

Жителі Армянська вже кілька днів скаржаться в соціальних мережах на те, що їх труять невідомою хімічною речовиною. У людей дере в горлі, раптово з’явилася слабкість, а шкіра покривається висипом. Люди всерйоз почали задумуватися про те, щоб покинути місто через загрозу здоров’ю.

Крім того, очевидці наголошують, що запах кислоти витає в повітрі вже три роки поспіль, але цього разу все набагато серйозніше. Екологічні проблеми відчувають не тільки жителі Армянська, а й жителі сусідніх із півостровом населених пунктів Херсонської області.

Читайте також  В Івано-Франківську жінка намагалась покінчити життя самогубством

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.