Російського патріарха Кіріла запідозрили у спробі отруїти Варфоломія (відео)

Під час офіційної частини зустрічі російського Партіарха Кіріла та Вселенського Патріарха Варфоломія охорону предстоятеля РПЦ спіймали на маніпуляції із келихами.

На відео із зустрічі зафіксовано, як один з охоронців Кіріла подає келихи з рідиною Кірілу, Варфоломію, а тоді іншим присутнім ієрархам Вселенського Патріархату.

У момент, коли Кіріл тягнеться рукою по келих, охоронець перескеровує його руку до іншого келиха, допомагаючи зробити “правильний вибір”.

Після цього залишений на таці келих із напоєм пропонують Варфоломію, однак він відмовляється. Так само роблять й інші ієрархи Вселенського патріархату.

“Так кому мав дістатися той келих, до якого по необачності потягнувся п. Кирило? Не дарма ми всі боялися появи “новічка” на цій зустрічі. Не вірять РПЦ в Константинополі”, – підсумовують на сторінці Української Помісної Православної Церкви у “Фейсбук”, публікуючи відповідне відео.

Нагадаємо, 31 серпня Вселенський Патріарх Варфоломій оголосив російському патріарху Кирилу про впровадження автокефалії в Україні.

Розмова патріархів тривала 2,5 години у резиденції Варфоломія в стамбульському кварталі Фанар. Велику частину часу ієрархи розмовляли віч-на-віч у присутності перекладачів.

Перед зустріччю делегація з України передала представникам Константинопольскої церкви тисячі підписів вірян та рішення рад різних рівнів на підтримку створення єдиної помісної православної церкви в Україні.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.