Помер відомий прикарпатський лікар (фотофакт)

21 серпня з життя пішов професор, заслужений лікар України, хірург–ендокринолог Микола Гульчій.
Микола Гульчій працював головним спеціалістом з ендокринної хірургії Головного управління охорони здоров’я та медичного забезпечення м. Києва, Заслужений лікар України, Член Президії асоціації ендокринологів України, член Міжнародної асоціації хірургів-ендокринологів. Доктор медичних наук.

Але тисячам українців Гульчій був відомий, насамперед, як людина, яка допомагала усім. Постійно в операційній, натовпи хворих з усієї України, нікому не відмовляв, прекрасний фахівець, організатор охорони здоров’я.

Цікаво, що Микола Гульчій закінчив восьмирічну школу в селі Гузіїв Долинського району, за справу свого життя обрав медицину. Навчався спершу в Івано-Франківському медичному училищі, а потім опанував фах лікаря у Київському медичному інституті ім. акад. О.О. Богомольця, лікувальний факультет якого закінчив 1981 року.

«Людина, що жила своєю справою, своїми хворими, багато чого зробив для служби та розвитку цього напрямку, працюючи головним фахівцем МОЗ… сказати, що я в шоці – це нічого не сказати … не вірю, не хочу вірити і не буду вірити, для нас він живий і все тут … 62 РОКИ, нема слів …цілий день з ранку сьогодні намагалася йому зателефонувати, але знала, що вже о восьмій він в операційній, а потім вже не було часу», – пишуть про нього колеги.

«Не любив наради, як кожен справжній лікар… і саме після такої наради сталося непоправне…мабуть, зараз такий час, що ми втрачаємо найкращих», – йдеться у дописі.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.