Геройський вчинок: в Яремче чоловік врятував дитину та її маму, які впали у водоспад (фото)

На водоспаді Пробій в Яремче 22-річний чоловік врятував дитину та її маму, які впали у воду.

Дві рідні сестри з дітьми вирішили 20 серпня поїхати у Яремче на прогулянку і, звичайно, вони не могли не відвідати відомий водоспад Пробій – окрасу цього гірського мальовничого містечка.

Стояла чудова погода – сонце відбивалося у воді, створюючи святковий і легкий настрій, співали пташки, тож про цю поїздку одній з дітей 9–річній дівчинці захотілося мати на згадку фото.

Але найкращий ракурс для світлини, який вибирають багато відвідувачів водоспаду, це, стоячи на сірих каменях, якими всипаний берег, і мало хто задумуються, що камені похилі і слизькі і лежать впритул до води.

Дитина не послухавшись мами побігла до одного з цих каменів. Так несподівано й раптово, в одну мить все змінилося: веселий відпочинок на природі біля водоспаду перетворився на біду. В якусь мить дитина послизнулася на камені і впала у бурхливу воду.

Рятувати свою дитину в ту ж мить кинулася її 31-річна мама. Але швидка і підступна течія відразу понесла її далі, а дівчинка всіма силами намагалася самотужки вибратися з води, але подолати силу течії ставало все складніше і складніше. Дитина то виринала на поверхню і намагалася зачепитися руками за мокрий камінь, то знову занурювалася у воду. В той час довкола перебувало чимало людей, але ніхто з них не поспішав на допомогу.

Крики про допомогу почув молодий хлопець, котрий саме закінчив свій робочий день і прогулювався неподалік місця події. Не гаючи жодної хвилини, він без роздумів кинувся рятувати дівчинку, яку вже й не було видно на поверхні.

Читайте також  Зима вже близько: Карпати засипало снігом (фотофакт)

Пірнаючи раз за разом, хлопець побачив неподалік дитину, яка не подавала ознак життя. Тут йому на допомогу поспішило кілька місцевих чоловіків, і вони спільними зусиллями доправили потерпілу дівчинку на берег. Вже на березі люди надали їй першу долікарську допомогу, приводячи до свідомості.

Щойно дізнавшись від очевидців про те, що у воді перебуває ще й мама дівчинки, хлопець кинувся на її порятунок, адже за цей час швидкою течією жінку віднесла на відстань понад тридцять метрів. Берегом він дістався до потерпілої, яка з останніх трималася на воді. Рятівник підхопив її і за допомогою ще одного чоловіка доправили на берег. Звідки разом з рятувальниками жінку на ношах транспортували до карети швидкої допомоги.

На щастя, допомога нагодилася дуже вчасно, мати з дитиною відбулися лише переляком, їх здоров’ю нічого не загрожує

В той час, сам рятувальник – 22-річний мешканець села Стрілецький Кут Кіцманського району Чернівецької області Валерій Плав’юк свій вчинок героїчним не вважає, каже, що кинувся на порятунок, не задумуючись жодної миті, адже йшлося про життя дитини та її мами. І основне, що в даній ситуації ніхто не постраждав.

за матеріалами прес-служби ТУ ДСНС

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.