В мережі з’явився проект незвичного, велетенського годинника, котрий хочуть встановити в центрі Франківська

В мережі з’явився проект незвичного, велетенського годинника, котрий хочуть встановити в центрі Франківська.

Місто активно поповнюється різноманітними цікавинками і унікальними спорудами. От лише на днях у одному з івано-франківських парків встановили фігури трьох слонів. Виглядає досить цікаво і освіжаюче, адже слоники створені із живоплоту. Таку ідею запозичили із- за кордону. Кажуть на цьому зупинятися не будуть, місто, парки і різноманітні відпочинкові зони облаштовуватимуть і облагороджуватимуть й надалі, повідомляє Франик.

Ну а скоро у місті може з’явитися ще одна доволі незвичайна споруда. Сонячний годинник, котрий творці хотіли б встановити на площі перед кінотеатром «Космос». Було б дуже логічно, адже годинник і справді має дещо космічний вигляд, зовсім не схожий на всі типові годинники, до котрих ми звикли.

Ідея встановлення такого годинника належить франківському ковалеві Олександру Зініну, а проект для загального огляду в мережі опублікувала його дружина, Надія Зініна.

Загальна висота споруди сягатиме понад три метри. Весь годинник виготовлений з надстійких матеріалів, таких як нержавіюча сталь, чорний метал, кераміка. Такій споруді буде не страшний ані час, ані вандали.

“Така скульптура не тільки притягуватиме погляди своєю космічною формою, але й показуватиме точний астрономічний час, що не тільки цікаво, а й пізнавально. Місце розташування повинно бути максимально сонячним, а стріла гномона має вказувати на Північ, саме тому площа біля кінотеатру “Космос” ідеально підходить для даного астрономічного прибору. Мало які міста в Україні можуть похизуватися наявністю сонячного годинника, адже для його виготовлення необхідно враховувати багато факторів. На щастя у нашому місті є спеціалісти, які мають досвід такої роботи і можуть грамотно втілити проект в реальність. Була б тільки площа належна …”, – розповіла Надія “Галці”

Читайте також  Пенсійна революція в Україні: що буде з пенсійним віком, пенсіями та податками

Тож найближчим майбутнім будуть проводитися відповідні переговори з керівництвом кінотеатру та міською владою, і можливо незабаром місто і справді поповниться ще однією цікавою родзинкою.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.