Супрун розповіла, як шкільна форма впливає на здоров’я і навчання дітей

Глава українського МОЗ Уляна Супрун, на своїй сторінці у Facebook розповіла, як шкільна форма впливає на здоров’я і навчання дітей.

Прихильники шкільної форми вважають, що це обов’язковий атрибут в навчальному процесі. Він впливає на продуктивність навчання, оскільки діти мають можливість концентрувати увагу на інформації і не думати про зовнішній вигляд. Через це вони стають більш уважними і старанними.

Ще один аргумент “за” – найкраща поведінка і дисципліна. Завдяки шкільній формі поліпшується відвідуваність уроків, діти стають більш мотивованими і серйозними.

“Втім, не завжди однаковий одяг має позитивний ефект на процес навчання дитини. Дослідження не виявили значної різниці в тому, носять учні форму чи ні. Тобто форма жодним чином не впливає на показники успішності і відвідуваності учнів”, – пише Уляна Супрун.

Крім цього, чиновник заявила, що не найкращим чином однаковий одяг впливає і на креативність дітей, їх свободу самовираження. До того ж, купівля шкільної форми найчастіше є значним фінансовим тягарем для сім’ї, адже якісна шкільна форма аж ніяк не дешева.

“Носити чи не носити форму – вирішує керівництво школи разом з батьками, – пише в.о. міністра охорони здоров’я. – В Україні запровадження форми регламентується статутом і правилами внутрішнього розпорядку школи. Батьки також можуть брати участь у вирішенні цього питання”.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.