Усе можна купити: проти бізнесмена, який зґвалтував дівчину, закрили справу

Бізнесмена Володимира Шведа, який у травні 2017 року зґвалтував 24-річну дівчину відпустили на волю, а кримінальну справу проти нього закрили.

Про це йдеться у відповіді на інформаційний запит кореспондента  до прокуратури Львівської області.

Прикметно, що ще минулого року відділ комунікацій поліції Львівської області інформував про те, що постраждалу зловмисник зґвалтував: «У Миколаївське відділення поліції 14 травня із заявою про зґвалтування звернулась 24-річна мешканка одного з сіл району. Дівчина повідомила, що близько 14:20 на зупинці громадського транспорту на автодорозі Київ-Чоп біля неї зупинився позашляховик «Мерседес», водій якого запропонував підвезти її додому. Дівчина відмовлялась, проте чоловік таки переконав її, пообіцявши, що нічого поганого з нею не трапиться. Поблизу Миколаєва водій «Мерседеса» з’їхав з траси у ліс та зґвалтував пасажирку».

Проте уже у прокуратурі справу згодом перекваліфікували на «спроба зґвалтування».

«Інформую, що Миколаївським відділенням поліції розслідувалося кримінальне провадження відносно 39-річного мешканця м. Львова, який 14.05.2017, поблизу м. Миколаєва Львівської області, в автомобілі марки «Mercedes-Benz» намагався зґвалтувати 24-річну мешканку Миколаївського району, яку перед цим запропонував підвезти додому. 04.08.2017, за результатами досудового розслідування, у вищевказаному кримінальному провадженні з правовою кваліфікацією ч. 2 ст.15 – ч. 1 ст. 152 КК України (замах на згвалтування) прийнято рішення про його закриття на підставі п.7 ч. 1 ст. 284 КПК України (у зв’язку примиренням потерпілої та підозрюваного, і, як наслідок, відмовою потерпілої від обвинувачення)», – йдеться у відповіді прокуратури.

У Національній поліції Львівської області «Вголосу» не пояснили, чому так склалось, посилаючись на те, що журналіст «не є учасником кримінального процесу».

«Відповідно до статті 222 Кримінально-процесуального кодексу орган досудового розслідування не може оголошувати відомості про розслідування. Таємниця досудового розслідування – важлива умова у встановленні істини у провадженні та може являтись передумовою захисту особистого життя людей», – йдеться у відповіді на інформаційний запит.

Читайте також  В Україні деяким громадянам виплачують більше 100 тис. грн допомоги: хто отримає та які треба документи

Нагадаємо, у 2017 році брат потерпілої говорив у розмові з кореспондентом «Вголосу» про те, що представники бізнесмена Володимира Шведа, який зґвалтував дівчину їм обіцяли гроші в обмін на мовчання.

«Моя сестра перебуває у поганому психологічному та фізичному стані. Їй важко говорити, вона ніяк не може відійти від подій того жахливого дня. Представники ґвалтівника нам уже натякали, що готові заплатити в обмін на мовчання. Але ми хочемо, щоб винний був покараний. Бо завтра його жертвою може стати ще хтось», – розповів «Вголосу» родич потерпілої.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.