На Коломийщині будуть судити чоловіка, який зґвалтував та вбив неповнолітню

На розгляд до Коломийського міськрайонного суду з Апеляційного суду Івано-Франківської області після скасування вироку Косівського районного суду надійшов обвинувальний акт про вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 3, ст. 15, ч. 4 ст. 152, п.п. 2, 4, 10 ч. 2 ст. 115 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 7 червня 2015 року, обвинувачений раніше судимий, житель села Рожнів Косівського району, перебуваючи неподалік ринку, побачив малолітню дівчину 2006 року народження, яка поверталася із магазину і з метою зґвалтування діючи умисно, схопив ззаду за шию і закривши рот рукою, затягнув останню в глиб чагарнику. Після чого висловив намір вступити з нею в статеві зносини, однак остання категорично відмовилась виконувати вимоги обвинуваченого, чим розсердила його. Продовжуючи свої дії, чоловік долаючи опір малолітньої, з метою доведення свого умислу направленого на зґвалтування, повалив потерпілу на землю на здавив руками її шию, до припинення малолітньої будь-якого опору, у результаті чого остання перестала рухатись, так як наступила її смерть.

В подальшому не довів до кінця свій злочинний умисел через причини, які не залежали від його волі.

Продовжуючи свої злочинні дії обвинувачений проявляючи при цьому особливу жорстокість за допомогою уламку шиферу наніс не менше трьох ударів в ділянку шиї та розбитою горловиною скляної пляшки не менше семи ударів в область грудної клітки, шість ударів в область голови та три удари в ділянку статевих органів потерпілої.

Після вчинення вбивства з метою приховати сліди вчинення злочину обвинувачений прикрив труп гілками та травою і зник з місця вчинення злочину.

Вказані дії органи досудового розслідування кваліфікували за ч. 3, ст. 15, ч. 4 ст. 152, п.п. 2, 4, 10 ч. 2 ст. 115 КК України, як (зґвалтування малолітньої, тобто статеві зносини з використанням безпорадного стану потерпілої особи та вбивство малолітньої особи).

Читайте також  Душогуб 9-річної дівчинки з Прикарпаття отримав довічне ув'язнення: Намагався згвалтувати і жорстоко вбив

Кримінальне провадження розглядається колегіально: головуючий суддя – П’ятковський В. І., судді – Веселов В. М. та Бирич Н. В.

На даний час обвинувачений перебуває під вартою в установі виконання покарань № 12 м. Івано-Франківськ.

Підготовче судове засідання, по даному кримінальному провадженню призначено на 13:20 год. 15 серпня 2018 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.