Міністр охорони здоров’я Італії повертає продаж марихуани в аптеках країни

Джулія Грілло: – Я докладу всі зусилля для того, щоб в усі аптеки повернулася марихуана, яка використовується в терапевтичних цілях

Міністр охорони здоров’я Італії Джулія Грілло пообіцяла співгромадянам вирішити проблему дефіциту марихуани в аптеках країни. “Я докладу всі зусилля для того, щоб в усі аптеки повернулася марихуана, яка використовується в терапевтичних цілях”, – написала вона в Facebook 31 липня після відвідин військового фармацевтичного підприємства у Флоренції, де вирощують коноплю для використання в медицині.

За словами Грілло, що представляє “Рух 5 зірок”, МОЗ вивчить можливості по нарощуванню виробництва лікувальної марихуани, недостаток в якій відчувають пацієнти.

Також вона повідомила, що одним з варіантів усунення дефіциту марихуани в аптеках є залучення приватних компаній до виробництва продукції з конопель, повідомляє Newsru.com

У минулому році італійський парламент схвалив закон, згідно з яким лікарі можуть надавати рецепт пацієнтам по вживанню рослинних препаратів на основі марихуани в якості знеболюючого.

Спочатку розглядався законопроект про легалізацію марихуани, але в підсумку вживання продукції з конопель дозволили тільки в медичних цілях. Сировину виробляють в невеликих обсягах на підконтрольному міністерству оборони Італії підприємстві у Флоренції, а кінцева продукція реалізується через аптеки. Вирощування, торгівля і зберігання конопель і її похідних в Італії для звичайних громадян є кримінальним злочином.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: