В Івано-Франківській області офіційно запрацювала ферма з вирощування равликів (фото+відео)

У неділю, 22 липня, в селі Копачинці Городенківського району відбулося відкриття першої на Івано-Франківщині ферми з вирощування равликів «Покутський равлик».

На відкритті учасників заходу чекала екскурсія полем для випасу равлика, передає кореспондент Фіртки.

Гостям розказали про те, як створювалася ферма – від ідеї до її практичного втілення, про плани на майбутнє та перспективи равликових ферм як бізнесу і культури споживання равлика в Україні і, власне, про самих равликів.

Також передбачена дегустація – поєднання екзотичної новинки з традиційною кухнею. Разом з равликом у різних соусах подавалася дністровська юшка, а також ще одна гастрономічна новика – чернелицький сир.

На 10 сотках землі фермери організували пасовисько для равликів Тут випустили понад 200 тисяч равликів. Поле має 350 щитів, під якими вдень равлики ховаються, а вночі вилазять і годуються.

На фермі “Покутський равлик” вирощують три сорти їстівних равликів. Равлики «достигають» від червня до жовтня.

Виростають равлики до 3-4 см. В країнах Європи, а це Франція, Італія та Іспанія, равликів вважають найкращим м’ясом для споживання. Воно дієтичне, майже без холестерину, збагачене білком і є афродизіаком. Покутського равлика власники ферми планують експортувати вже восени.

У приготуванні равликів теж є свої особливості. Найсмачнішим його вважають у часниковому соусі. Тому підприємці не забули і про посадку часнику. Поки равлик зростатиме на 10 сотках землі. Пізніше територію для його вирощування планують збільшити до півгектара.

Перший врожай очікують до 200 тисяч равликів, а вже наступного року сподіваються отримати ще й ікру равликів. Нині за 50 г цього делікатесу викладають до 2,5 тис.американських доларів.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.