Київ просить роз’яснень від США щодо переговорів Трампа і Путіна з приводу України

Київ просить роз’яснень у Вашингтона про нібито обговорення на зустрічі президентів США і Росії Дональда Трампа і Володимира Путіна в Гельсінкі “нових пропозицій” щодо врегулювання ситуації на Донбасі і в анексованому Криму, повідомило агентству “Інтерфакс-Україна” джерело в дипломатичних колах.

“Україна запросила офіційних роз’яснень у Вашингтона про нібито обговорення на американо-російської зустрічі в Гельсінкі” нових пропозицій з врегулювання ситуації в південно-східних регіонах України”, про що заявив президент Росії у своєму інтерв’ю російським ЗМІ”, – розповів співрозмовник агентства в середу.

Співрозмовник також уточнив, що Київ запропонував Вашингтону офіційно спростувати цей факт у разі непідтвердження цієї інформації.

Як повідомлялося, 16 липня в столиці Фінляндії відбулися переговори між Д. Трампом і В. Путіним.

Президент РФ в інтерв’ю російським ЗМІ заявив, що домовився з Д. Трампом про нові способи врегулювання ситуації на сході і півдні України.

“Друге: ми говорили про Україну. Там є деякі ідеї нові стосовно способів врегулювання кризи на південному сході країни. Домовилися пропрацювати це поки що на експертному рівні. На мій погляд, це теж позитивний такий елемент руху вперед”, – заявив В. Путін.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.