У Франківську мешканці Пасічної заблокували дорогу на Галич. ФОТО

Десятки мешканців вулиць Хіміків і Тролейбусної заблокували вулицю Галицьку на межі з Угриновом.

Франківці вийшли на акцію цілими родинами, чимало з дітьми. Вони вимагають скасувати забудову на останньому клаптику зеленої зони в їхньому мікрорайні. Блокувальники безперервно ходять пішохідним переходом і не пропускають жодних автомобілів, окрім екстрених служб, і запрошують на розмову міського голову Руслана Марцінківа.

На дорозі утворився великий затор.

“Пропустили тільки чоловіка, в якого жінка родить. Будемо чекати мера. А як не приїде – то пробка буде аж до його хати”, – каже місева активістка Женя Ступ’як.

Втім, Руслана Марцінківа протестувальники і цього разу не дочекалися. З мерії передали, що міський голова поїхав до Львова, але обіцяє зустрітитися з громадськістю у понеділок. Тому після годинного блокування люди звільнили трасу. Пізнше зёясувалося, що Марцінків все ж був і місті – у своїй регулярній програмі на телеканалі РАІ.

Вже понад місяць мешканці цих вулиць ведуть боротьбу проти незаконної, на їхню думку, забудови. У мерії, скаржаться люди, їх фактично не чують. Уже двічі вони перекривали вулиці, аби влада бодай звернула увагу на їхню проблему.

Як писав КУРС, на Пасічній виник конфлікт через будівництво біля школи №24. БК “Вертикаль” збирається збудувати там дві 10-поверхівки. Частину квартир пообіцяли працівникам СБУ.

Місцеві мешканці подали міській владі електронну петицію проти будівництва і збирають підписи по будинках. Люди хочуть бачити на цьому місці сквер.

18 червня мешканці мікрорайону зустрілися із представниками забудовника. Досягнути домовленості так і не вдалося. Люди погрожували перекрити доступ техніці забудовника до будмайданчика.

Днями люди заблокували проїзд по вулиці Целевича та Галицьку.

У міськраді мешканцям Пасічної пообіцяли шукати альтернативну ділянку для будівництва висоток для СБУ.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.