Сміттєві війни на Прикарпатті: активісти блокують в’їзд на полігон та хочуть встановити камеру (фото)

З 1 липня на коломийському сміттєзвалищі триває безстрокова акція. Громада, яка проживає поблизу, скаржиться на завезення на полігон твердих побутових відходів із навколишніх сіл та з інших районів області.

Компанія “АВЕ” надала жителям список із вказанням шести машин, які обслуговують тільки Коломию. Але мешканці стверджують, що ці дані є неправдивими. Наголошують, що мають відеодоказ того, що машина із того списку, забирала сміття із с. Джурів (Снятинський район). На полігон його не повезли, бо знали, що люди їх зафільмували, інформує Фіртка з посиланнм на Дзееркало Коломиї.

Ще однією з причин акції, стверджують активісти, є той факт, що рівно 2 роки тому районна рада пообіцяла виділити землю під будівництво сміттєпереробного заводу, але обіцянку не виконала.

“За два роки, які минули, жодного рішення з виділення землі, жодних проектів, які нам представляв Роман Дячук (голова районної ради – ред.) у своєму кабінеті, жодних сміттєпереробних заводів ми не бачили. На зв’язок з нами протягом цього часу вони теж не виходили”, – розповідає мешканець мікрорайону “Канада” Степан Мотиль.

Днями відбулися збори мешканців мікрорайону “Канада”, вулиць Косачівська, Залізнична, Гордієнка та Шарлая.

Громада вирішила продовжити блокувати машини, які вивозять сміття із районів області, на невизначений термін. Оскільки жодної відповіді ні від районної влади, ні від представників компанії “АВЕ” мешканці не отримали.

На зборах вирішили запускати машини тільки із с. Королівка, бо саме там розташовані очисні споруди міста. Тутешні жителі теж страждають від небажаного сусідства.

А ще активісти запропонували встановити камеру на в’їзді на полігон, щоб контролювати вивіз сміття.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.