Відійшов у вічність прикарпатський журналіст Василь Гордієнко

На 72-му році життя перестало битися серце журналіста, депутата обласної ради першого демократичного скликання, багаторічного головного редактора Івано-Франківської міської газети «Західний кур’єр» Василя Гордієнка.
У період перебудови (кінець 1980-х) Василь Гордієнко був редактором Тисменицької районної газети «Вперед». Саме при його редакторстві газета стала провідником демократичних перетворень на Прикарпатті. Завдяки громадській позиції Василя Гордієнка ми дізналися про зародження Руху, розкопки у Дем’яновому Лазі, підняття синьо-жовтого прапора у Воскресіннях та Івано-Франківську. Демократичний часопис, очолюваний В.Гордієнком, мав суттєвий вплив на виборах обласної ради першого демократичного скликання Івано-Франківщини.

У 1990 році Василь Гордієнко очолив колектив першої в Івано-Франківську міської газети «Західний кур’єр», яка теж була рупором демократичних змін, порушувала найгостріші проблеми становлення Незалежності України.

Василь Гордієнко був головою обласної організації Спілки журналістів України.

За активну громадянську та професійну позицію Василь Дмитрович Гордієнко відзначений Всеукраїнською журналістською премією «Золоте перо», а у 2016 році нагороджений ювілейною медаллю Президента України «25 років Незалежності України».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.