Прикарпатця судитимуть за спробу продати односельця в російське рабство

8 квітня, залякавши потерпілого та, вчинивши щодо нього психологічний тиск, обвинувачений намагався автомобілем «Мерседес Спринтер», здійснити незаконне переміщення чоловіка до Російської Федерації.

Слідчим управлінням ГУНП в Івано-Франківській області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому у січні 2018 року за ст. 149 ч. 2, ст. 332 ч. 2, ст.28 ч. 2, ст. 357 ч. 3 КК України за фактом організації незаконного переправлення через державний кордон України з метою подальшої трудової експлуатації, поєднані із незаконним заволодінням паспорта громадянина України.

Досудовим розслідуванням установлено, що житель Долинського району на протязі січня-квітня 2018 року під приводом надуманого боргу з корисливих спонукань організував незаконне переправлення потерпілого, також жителя Долинського району, через державний кордон України до Російської Федерації з метою подальшої трудової експлуатації.

Зловмисника слідчими ГУНП було затримано в порядку ст. 208 КПК України, судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

За результатами проведення комплексу слідчих (розшукових) дій, 27.06.2018 обвинувальний акт щодо підозрюваного направлено до суду.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.