Денісовій знову не дозволили відвідати Сущенка

Уповноваженому з прав людини Верховної ради України Людмилі Денісовій у Росії відмовили у зустрічі з ув’язненим українським журналістом Романом Сущенком.

Про це Денісова повідомила у Facebook.

«Я зробила все для того, аби зустрітися із Романом Сущенком. Усі необхідні документи надала ще 14 червня. Наступного дня, 15 червня отримала дозвіл Московського міського суду на відвідування Романа. Копію цього дозволу направила в Лєфортово того ж дня», – зазначила вона.

За її словами, вона 20 червня знову звернулася до Московського міського суду.

«Зустрічі з головою суду, мої щогодинні дзвінки, направлені листи з проханням пришвидшити рішення результату не дали», – наголосила Денісова.

26 червня вона зустрілася із заступником голови суду Фоміним, який мав прийняти рішення.

«Він сказав, що «Питання по дозволу дуже складне, але він обов`язково прийме рішення сьогодні після 15 години». Зараз рішення є. У зустрічі з Романом Сущенком мені відмовлено», – підсумувала Денісова.

Водночас вона нагадала, що президент РФ Володимир Путін надав їй, як Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, повні гарантії на безперешкодний доступ до всіх українських політв‘язнів, які утримуються на території Російської Федерації і в тимчасово окупованому Криму.

Нагадаємо, 18 червня уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова вже заявляла, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із засудженим у Росії українським режисером Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. У зв’язку з цим міністерство закордонних справ України відправить Росії ноту.

Також Людмилі Денісовій не вдалося зустрітися в РФ із політв’язнем Миколою Карпюком.

Попри те у Росії заявляють, що недопуск Денисової до Сенцова та Карпюка не порушує домовленостей.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.