Віталій Мерінов розповів правду про будівництво будинків для учасників АТО у Франківську

Член земельної комісії Віталій Мерінов розповів всю правду про будівництво багатоквартирних житлових будинків для учасників АТО в районі вул. Гната Хоткевича.

Про це Він написав на своїй сторінці у Фейсбук:

“Вирішив розповісти все детально, оскільки деякі учасники АТО, маніпулюючи благими намірами, порушують процедуру при прийнятті важливих для міста рішень, не проводячи громадських обговорень і не дослухаючись до думки мешканців сусідніх будинків. Окрім цього перейшли на особистості, пишучи по відношенні до мене взагалі безглузді речі: «Простий чоловік навряд чи взагалі окупить своє весілля, а депутатам як завжди везе більше чим простим смертним)…Що народні депутати, що місцеві) Тільки зайшли в раду і зразу везіння) Напевне тому що вони “особливо освячені” в тих радах!».

Хлопці, я також «простий смертний»(також учасник «АТО», Блокади торгівлі на крові на Сході України)+саме ці депутати надають землю для будівництва житла бійцям АТО, але ви про це не говорите, а навпаки при зустрічі з мешканцями поливаєте їх брудом, як Василь Андріїв в моїй присутності при розмові з мешканцями ОСББ «Пролісок», які і виступили проти незаконного рішення.

Минулого року асоціації учасників АТО депутати надали близько 0,5 га. для будівництва житла учасникам АТО(на фото білий будинок справа). Коли надавали дозвіл на розробку ДПТ я нагадав, що там має бути дорога згідно генерального плану міста(4 смуги), які ніхто з попередніх мерів не давав під забудову + поруч багатоквартирний будинок, і попросив, щоб врахували це, на що голова асоціації Василь Андріїв відповів, що вони це знають і врахують всі побажання, і якщо можна буде будувати на ділянці меншої площі – то так і буде. Мова йшла тільки про цю ділянку.

Читайте також  У ФРАНКІВСЬКУ БІЙЦІ УПА ВОЮВАЛИ З НІМЦЯМИ (ФОТО)

Розробляють ДПТ і в цьому році на комісії з питань містобудування і земельних відносин асоціація учасників АТО просить ще десь 0,5 га землі також в районі вул. Хоткевича, але навпроти будинку на вул. Кисілевської, 37. Я підтримую, але кажу про ті ж речі, що і з іншої сторони + поки не буде дороги громада готова облаштувати на цьому місці сквер і прошу врахувати це. Представник Асоціації учасників АТО Тарас Кузь підтримує мою пропозицію та каже, що при РОЗРОБЛЕННІ ДПТ на цю ділянку буде проведена зустріч з мешканцями сусідніх будинків. І….. наступного дня на сесії міської ради один з депутатів вносить в порядок денний вже «ЗАТВЕРДЖЕННЯ детального плану території для будівництва багатоквартирних житлових будинків для учасників АТО в районі вул. Гната Хоткевича» (все ніби добре, бо ж, справді, всі будинки знаходяться в районі цієї вулиці, але дозвіл на розробку ДПТ надавали тільки на одну ділянку). Ну і, звичайно, всі депутати, не розібравшись у самому проекті, голосують «ЗА», бо це ж для бійців АТО!!!

Десь за 2 дні зустрівся з мешканцем будинку, що неподалік, який працює у виконавчому комітеті, і говорив з ним про громадський простір, який ще минулого року запланували спорудити на ділянці між будинками по вул. Кисілевської, 37 та Гната Хоткевича,44 В, а він мені відповів, що тут має бути будинок для бійців АТО. Тоді я знайшов рішення про затвердження ДПТ і показав мешканцям ОСББ «Пролісок».

Звичайно, вони були в шоці, оскільки з ними ніхто не спілкувався щодо таких грандіозних планів. Та мало того, будинок для бійців АТО, десь від 9 поверхів, у документі був приєднаний до глухої стіни 6 поверхівки через прибудинкову територію, обгороджену парканом(так, земля не приватизована ОСББ через дії екс-голови), чим саме був би заблокований під‘їзд до гаражів в цьому будинку; керівництво асоціації АТО сказало, що зробили б під‘їзд з іншої сторони (напевно, вже по завершенні будівництва).
Ви б також погодились з такою ідеєю???

Читайте також  Учасники АТО з Франківська хочуть землю для будівництва у Чернієві

Організовую зустріч громади з бійцями, всі мешканці будинку проти даного будівництва, Василь Андріїв каже, що готові не прибудовуватись, Тарас Кузь каже мені, що немає проблеми, оскільки тільки «надали дозвіл на розробку ДПТ», а коли я сказав, що вже затвердили ДПТ – він не знав, що відповісти. Мешканці будинку подають в суд, щоб скасувати дане рішення.

Я йду в Департамент містобудування, архітектури та культурної спадщини, задаю питання по даному ДПТ, працівники, які мають відношення до нього – поопускали голови, даний будинок, який на фото зліва, та той, що посередині, домалювали в ДПТ за останній місяць, самі вони не підтримують такі зміни до генерального плану міста, але так, як їм сказали – так вони і підписали.

Шановний Василь Андріїв, я не дуже розумію те, що, як кажуть, ти маєш приватну оплачувану охорону, для чого?; те, що квартири отримують не згідно черги, а хто активний, ходить на всі збори, сесію, а ті, хто в даний момент воює, і не має змоги прийти – вибачайте; те, що, коли ще не всі бійці-інваліди отримали квартири, ви розігруєте квартиру за лайк та репост у фейсбуці!!!

Зі всієї поваги ставлюсь до всіх учасників АТО, безмежно радий, що бійці мають нагоду отримувати квартири в місті. Але я не хочу, щоб ви асоціювалися зі скандальними забудівельниками, не хочу, щоб ви йшли проти думки громади. Працюйте у законному руслі і тоді не виникатиме жодних скандалів!!!”, – написав депутат.

Фіртка звернулася до Віталія Мерінова за додатковим коментарем, але він відмовився його надати.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.