Після скандального виступу рок-гурту у Франківську освятять замок Потоцького

Міський голова Івано-Франкцівська Руслан Марцинків, хоче освятити палац Потоцьких, після скандального виступу гурту “Хаверман Знищує Віруси” на фестивалі “Порто Франко”.

Упродовж виступу фронтмени гурту “ХВЗ” танцювали на сцені голими, виконуючи російськомовні пісні із елементами нецензурної лексики. Такий перфоменс розділив користувачів соціальних мереж та мешканців самого міста: більшість засуджують таку форму мистецтва, але є й ті, хто вважають, що мистецтво повинно викликати емоції, в не залежності від способу.

Очільник Івано-Франківська вирішив, що доречно було би освятити пам`ятку архітектури після скандального виступу рок-гурту. Вже навіть видав відповідне розпорядження.

У той самий час один із організаторів та спонсорів фестивалю Олександр Шевченко пообіцяв, що у подальшому все ж необхідно визначити ряд обмежень та табу на майбутні фестивалі.

Звичайно, що суспільна мораль встановлює межі дозволеного. Для багатьох вчора ці межі були перейдені. Навіть попри те, що захід був позначений як 21+. Підтримуючи фестиваль, наша команда раніше жодним чином не впливала на формування його програми, повністю довіряючи його керівникам – Ростиславу Держипільському, Роману Григоріву та керівникам напрямків. Жодного впливу, чи тим більше цензури зі сторони Фондів “Новий Івано-Франківськ” та “Україна інкогніта” не було. Тим не менше, розуміючи суспільний резонанс та неоднозначність трактування подій, надалі, очевидно, що ми будемо обумовлювати певні табу на майбутні фестивалі, – йдеться у повідомленні Олександра Шевченка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.