Українці пішки йдуть із Києва на Прикарпаття

Здається божевіллям, адже для чого долати пішки таку неймовірну відстань. Від Києва до Ворохти, куди прямують учасники ходи, цілих 650 кілометрів. Щоб їх пройти потрібно, як мінімум два місяці часу, добру фізичну і емоційну підготовку. Та все таки, схожі сміливці знайшлися і це не просто якась забаганка, а справді благородна мета. Мова йде про піший марафон «Ходотон – 2018», повідомляє Франик. Всі учасники цього марафону зібралися з однією метою – домогтися від влади реформування інтернатів.

Розпочалася хода вчора і триватиме два місяці, аж до 4 серпня. Саме тоді учасники повинні прийти у Ворохту. У ході приймають участь і дорослі і навіть дітлахи, йтимуть впродовж трьох днів, а на третій відпочиватимуть і так протягом 60 днів.

По дорозі планують заходити у інтернати, котрі траплятимуться їм на дорозі. Хочуть поцікавитися їхніми найбільшими проблемами сьогодення і що з цього можна найшвидше вирішити.

Загалом ціль дуже благородна, тому бажаємо учасникам марафону виносливості, терпіння і наснаги, подолати цю немалу відстань і досягнути поставленої мети.

До слова, щодо інтернатів, нещодавно місцеві чиновники обговорювали проблеми прикарпатських інтернатів. Мовляв умови тут зовсім не кращі і взагалі від інтернатів пора позбуватися. Малося на увазі, що замість звичних похмурих закладів, варто створити щось зовсім нове, щоб підопічні могли почувати себе максимально в домашніх умовах. Звичайно, що повністю змінити систему і політику інтернатів, котра закладалася роками, справа не з простих і відбуватиметься все не так швидко. Але чиновники розповіли, що до 2025 – 2027 року зміни вже повинні бути відчутними. Плани поступово втілюватимуть у реальність.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.