Коли люди незадоволені один одним і сваряться, їхні серця віддаляються. Чому ми кричимо під час сварки

Одного разу мудрий Учитель запитав своїх учнів: «А ви знаєте, чому люди кричать, коли вони сваряться?»

Один з учнів відповів: «Люди кричать тому, що втрачають спокій». «Але навіщо треба кричати, адже інша людина знаходиться поруч з тобою?» – запитав Учитель – «Хіба не можна говорити тихо? Навіщо кричати на іншу людину, якщо ти сердишся?»

Учні пропонували свої варіанти відповідей, однак жоден з них не влаштував Вчителя. Врешті-решт він пояснив: «Коли люди незадоволені один одним і сваряться, їхні серця віддаляються. Для того, щоб покрити цю відстань і почути один одного, їм доводиться кричати. Чим сильніше вони сердяться, тим більше стає відстань між серцями, і тим голосніше вони кричать.

А що відбувається з людьми, коли вони закохуються? Вони не кричать, а навпаки, говорять тихо. Це відбувається тому, що серця закоханих знаходяться дуже близько один до одного, відстань між ними зовсім маленьке».

«А коли люди закохуються ще сильніше, що відбувається?» – продовжував Учитель – «Закохані не говорять, а тільки тихенько перешіптуються, і стають ще ближче у своїй любові. Пізніше, їм стає не потрібно навіть перешіптування. Вони лише тільки дивляться один на одного, і прекрасно розуміють один одного без слів.

Так ось, коли сперечаєтесь, не дозволяйте вашим серцям віддалятися один від одного, не вимовляєте слів, які ще більше збільшують відстань між вами. Тому що, може прийти день, коли відстань стане настільки велика, що ви не зможете знайти шлях назад».

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.