12-річний українець став мером канадського міста

Українець у 12 років на один день став мером канадського Вінніпега.

Весною цього року мер Вінніпега взявся за освітню ініціативу, спрямовану на підвищення розуміння муніципального управління.

Заявником на пост мера могла стати будь-яка дитина у віці від восьми до дванадцяти років, яка проживає в Вінніпезі – для цього вона повинна була пояснити, що думає та знає про повсякденні справи мера, а також що і чому вони разом могли би зробити, щоб Вінніпег став жити ще краще, інформує “Територія”.

Понад 250 дітей подали заявки, а найцікавіші були розглянуті зовнішньою суддівською колегією, що складається з лідерів спільноти. В результаті кожен суддя самостійно визначив своїх трьох найкращих кандидатів.

Назар був одним з двох дітей, яких в трійку лідерів включили одразу кілька суддів. Українець запропонував підвищити громадську безпеку в центрі міста, збільшивши кількість вуличного освітлення.

Як переможець, Назар приєднався до мера Боумена на один повний день, який охоплював, окрім інших зустрічей і обов’язків, відвідування засідання Комітету з політичних питань, на якому в хлопця була можливість представити членам комітету ідеї про те, як зробити Вінніпег ще кращим.

«Вітаємо Назара з тим, що його вибрали Малим мером Вінніпега. Це неймовірна відповідальність. Оскільки наше місто росте, важливо знайти способи, щоб наша молодь та їхні батьки займалися цивільним управлінням. Це також чудова можливість для дорослих вчитися у наших дітей тому, як ми можемо зробити Вінніпег ще більш приємним містом для життя, роботи та відпочинку», – оголосив мер Брайан Боумен.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.