Безвіз стане платним: Які нововведення готує для заробітчан з України Євросоюз

Українцям слід готуватися до того, що в’їзд до країн Європейського Союзу стане платним.

В ЄС заявили, що введуть додаткову перевірку на своїх кордонах для туристів, які прибувають з безвізових країн.

Відомо, що для цього вже підготували відповідну законодавчу базу, яку тепер повинні затвердити інститути Євросоюзу. Проект отримав назву Європейська інформаційна система авторизації подорожей (ETIAS).

В ЄС уточнили, що вартість послуги обробки електронної заявки нерезидента ЄС складе 7 євро для осіб старше 12 років. Документ буде діяти протягом трьох років, тому оформляти його кожен раз при в’їзді в Євросоюз не доведеться.

Повідомляється, що дані туриста будуть аналізуватися і звірятися з базою Інтерполу.

Очікується, що з 2021 року система буде працювати в аеропортах і морських портах. При цьому перевірка при перетині кордону по землі залишиться в звичному вигляді.

Дане нововведення стосується не тільки громадян України, а й жителів всіх 60 безвізових країн з ЄС. Але насправді це вже м’який варіант візового режиму.

Завдяки цьому кроку в Євросоюзі хочуть поліпшити контроль біженців. Водночас нові правила в’їзду можуть створити проблеми для українських заробітчан, багато з яких працюють в країнах ЄС, в’їжджаючи туди нібито з туристичною метою.

Нагадаємо, Кабінет міністрів схвалив постанови, які затверджують нові безвізи.

Мова йде про домовленості між урядом України та урядом Катару, а також урядом Антигуа і Барбуди про взаємне скасування візових вимог. Відповідне рішення було прийнято на засіданні уряду.

Зокрема, Кабмін затвердив проекти постанови “Про затвердження угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Держави Катар про взаємне скасування візових вимог” та “Про затвердження угоди між Кабінетом Міністрів України та урядом Антигуа і Барбуди про взаємне скасування візових вимог”.

Читайте також  "Матір року": В росії рідна матір написала донос на сина, бо той "втікає" від армії (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.