Повинен знати кожен українець: Важливі нюанси у нарахуванні субсидій

Чиновники пояснили, які істотні зміни відбулися при нарахуванні субсидій

Так, зменшилася норма щодо газу і електроенергії для індивідуального опалення. На 1 кв.м. площі тепер належить 4,5 куб.м. газу і 30 кВт/год. Норми на воду не змінювалися. Перевитрата електроенергії і газу доведеться оплачувати за повною вартістю, передає Корупція.Інфо.

Також зменшено житлова площа, на яку нараховується субсидія. Тепер вона становить 48,87 кв.м. – якщо в квартирі проживає одна людина пенсійного віку. Якщо ж в квартирі живуть двоє пенсіонерів, але норма зростає до 62,52 кв.м.

У виняткових випадках комісія отримала право додавати до 30% площі, якщо житлоплоща виявиться більше у самотніх непрацездатних громадян. Точний розмір надбавки визначатиме комісія під час обстеження житлово-побутових умов.

Відмовлятимуть в субсидії власникам житла класу «люкс» – квартира більше 120 кв.м., будинок більше 200 кв.м. В допомоги буде відмовлено власникам автомобілів, які випущені після 2013 року. Зміни не стосуються автомобілів для інвалідів та мопедів. Також субсидія не нараховується, якщо сім’я робила покупки дорожче 50 тияч грн.

За новими правилами перерахунок допомоги на оплату житлово-комунального господарства буде проводиться два рази на рік – у травні і в жовтні. Кожен раз будуть враховуватися доходи кожного члена сім’ї за попередні 6 місяців. Кредити понад 50 тисяч грн і великі доходи стануть перешкодою до отримання допомоги.

Позбавляються допомоги безробітні і ті, хто працює без офіційного оформлення. Для переоформлення та коригування субсидії в органи соцзахисту потрібно звернутися внутрішньо переміщеним особам, орендарям житла.

Субсидію доведеться переоформити, якщо є непрацюючі особи, змінився склад сім’ї або квартира була здана в оренду. Заборгованість за комунальні послуги більше 2 місяців також є причиною для перерахунку допомоги.

Читайте також  Такого в Україні не чекав ніхто, долар приголомшить курсом валют вже скоро

Нагадаємо, українцям показали, як виглядають нові форми документів для субсидії.

Так, з 1 травня 2018 року розпочали діяти нові форми заяви і декларації про доходи відповідно до нових правил призначення субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

На сайті Мінсоцполітики оприлюднені зразки заповнення зазначених документів, а також інструкція, яка допоможе в заповненні. Форми заяви та декларації також додаються.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.