“Мінімальна зарплата і 35 років стажу”: На які пенсії можуть розраховувати українці з середніми доходами

В Україні з зарплатою 3723 грн і 35 роками стажу за діючими умовами можна отримати пенсію в розмірі 1452 грн.

Згідно зі стандартами Міжнародної організації праці (МОП), розмір виплати повинен становити як мінімум 40% від звичного заробітку. 3452 грн – рівно 40% від зарплати в 3723 грн.

Якщо весь час отримувати “білу” середню зарплату і виконати вимоги щодо стажу, то пенсія збільшиться приблизно до 1882 грн. За останніми даними Пенсійного фонду, середня зарплата, з якої сплачують внески, становить близько 7 тис. грн. Таким чином, на заслуженому відпочинку можна буде претендувати лише на 27-28% від звичної зарплати. А ті, хто заробляв менше, виявилися в більш вигідній ситуації.

При зарплаті в два рази вище середньої (а це близько 14 тис. грн) і 35 роками стажу українець за діючими правилами може претендувати на пенсію в розмірі 3764 грн. А це вже менше 27% від заробітку. У наступному році умови виходу на заслужений відпочинок будуть жорсткіше. Якщо зараз у формулі використовують середню зарплату по країні за 2 роки, в наступному році вважати будуть за підсумками трьох минулих років.

Зарплата щорічно збільшується, тому чим більший відрізок часу використовувати для розрахунку середньої, тим менше вийде сума. Експерт у сфері пенсійного забезпечення Галина Третьякова заявила в ефірі ObozTV, що доходи українців на пенсії впадуть на 60%.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.