Влада Івано-Франківська підготувала на День міста гуцул-паті, виставлення мощей та молитовний автопробіг

Юрій Андрухович порівняв програму Дня Івано-Франківська з частиною роману «Рекреації».
Торт у вигляді міста на День Івано-Франківська у 2017 році. Фото: прес-служба мера Івано-Франківська.

Івано-франківська влада підготувала до Дня міста, яке святкуватимуть 7 травня, масштабну програму, що складається з 135 пунктів.

До свята на вулицях розвісять прапори України та Ради Європи та встановлять біотуалети. У понеділок, 7 травня всі, хто вдягне національний одяг, безкоштовно їздитимуть у маршрутках.

Розклад подій охоплює кілька тижнів із 23 квітня до 13 травня. Уже відбулися творчий конкурс «Готуй нових борців, Холодний Яре!», театральний конкурс «Відкривається схвильовано душа», конкурс відеопривітань «Наше місто – рідний серцю дім» та конкурс вишиванок.

На травень заплановано такі події: виставлення мощей Станиславівських святих, освячення палат травматології та кабінету заступника головлікаря у Міській клінічній лікарні, поминальні богослужіння, духовні концерти у мікрорайонах міста, молитовний вело-мото-автопробіг «Ісус благословляє подорожніх», мистецька акція «Нічні кування», богатирський турнір, марш за життя та сімейні цінності.

Пройдуть виставки світлин ветеранів праці міської поліклініки, «Мистецтво руками медичних працівників», «Франкове місто, наша рідна доле!», «Кольори православ’я».

День міста урочисто відкриється молебнем до Пресвятої Богородиці на балконі міської Ратуші.

Увагу у програмі приділено й заходам для молоді: DJ-вечірка для молоді «Гуцул-паті» / «Шалена паті у Потоцького на хаті», а також флешмоби «Івано-Франківськ – місто, що надихає» та «Веселі будинки».

Протягом кількох днів проходитимуть урочисті вечері для іноземних гостей і влади міста в ресторані «Овен», Пасажі Гартенбергів тощо.

«Я вже бачу ті сотні й тисячі моїх одномістян, що в зазначений час масово прибувають під стіни вказаного ресторану, щоб хоча би ззовні, знадвору, припавши до вікон, зворушено насолодитися видовищем “сакрального бенкету” іноземних гостей і рідної влади», – прокоментував цей пункт програми Юрій Андрухович у колонці для «Збруч».

Читайте також  Відкриття фонтану, фестиваль бігусу і виступ “Кому Вниз”. Калуш другий день святкує День міста

Письменник порівняв програму заходів до дня Івано-Франківська із пограмою Свята Воскресаючого Духу зі свого роману «Рекреації» 1992 року і дійшов висновку, що міський виконком у деяких пунктах перевершив художній текст.

Хоча, зазначає Андрухович, дещо кульгає музична програма. Якщо івано-франківська влада готує виступи «Другої ріки» і «Танку на Майдані Конго», у романі йшлося про рок-фестиваль «Презентація трупа» за участі гуртів «Доктор Тагабат», «Розбиті яйця», «Оргазм» і «Смерічка», а також виступ ансамблю «Золоті дримбарі» Чортопільського районного будинку культури.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.