Фракція «ВОЛЯ» в облраді звернулася до нардепів з вимогою ініціювати процедуру імпічменту президента

Держгеонадра та суди знехтували думкою Івано-Франківської облради та дозволили ТОВ «ПАРІ», яке належить Миколі Злочевському, видобувати корисні копалини на Яремчанщині.

«У 2016 – 2017 роках Івано-Франківська облрада, підтримавши позицію жителів Яремчанщини, відмовила у погодженні надання спецдозволів на видобування корисних копалин на Чемигівській площі на території Яремчанщини підприємству ТОВ «ПАРІ», власником якого є регіонал Микола Злочевський. Всупереч цьому Державна служба геології та надр застосувала принцип мовчазної згоди та прийняла наказ від 04.04.2016 №117, яким наказано надати спеціальні дозволи на користування надрами, у тому числі й товариству з обмеженою відповідальністю “ПАРІ”, а Міністерство екології та природних ресурсів України наказом від 05.04.2016 №143 про погодження надання надр у користування ввело в дію протокол №1 засідання Комісії з питань погодження надання надр у користування Міністерства екології та природних ресурсів України від 24.03.2016-30.03.2016, відповідно до якого погоджено надання спеціального дозволу на видобування нафти, газу, розчиненого у нафті Чемигівської площ. Після чого Окружний адміністративний суд міста Києва 15 листопада 2017 року зобов’язав Державну службу геології та надр України надати товариству з обмеженою відповідальністю “ПАРІ” спеціальний дозвіл на видобування нафти, газу, розчиненого у нафті Чемигівської площі в Івано-Франківській області. Київський апеляційний адміністративний суд 1 лютого 2018 року залишив це рішення без змін. Така ситуація не могла відбутися без незаконного втручання вищих посадових осіб держави»,- зазначила депутат облради від фракції «ВОЛЯ» партії «РУХ НОВИХ СИЛ» Ольга Федишина.

Депутати облради від фракції «ВОЛЯ» таку ситуацію вважають частиною незаконної корупційної схеми, про яку йдеться у аудіозаписах Порошенка-Онищенка, оприлюднених 18 квітня 2018 року.

В аудіозаписах озвучено про отримання неправомірної вигоди у вигляді поставки газу на 10 млн. доларів для компаній, пов’язаних з Президентом України та його оточенням, в обмін на входження міністра екології та природних ресурсів часів Януковича – Миколи Злочевського в певні компанії під виглядом інвесторів в рамках спільної діяльності з подальшим розподілом всіх прибутків за пропорцією 50/50 відсотків та закриття кримінальних проваджень, розпочатих проти Злочевського.

Читайте також  Шість київських підлітків отруїлися у приватній садибі на Яремчанщині

Фактично, каже Федишина, ситуація по Яремчанщині, є частиною цієї схеми.

«Однак це лише один із епізодів, серед численних журналістських розслідувань про порушення законодавства, до яких причетний гарант Конституції – президент. Всі ми чули про діяльність Липецької кондитерської фабрики «Рошен» на території держави-агресора під час війни. Знаємо, як злочинна схема «Роттердам+» впроваджуються за участі НКРЄКП, яке сьогодні очолює приближена до президента особа – Дмитро Вовк, який свого часу був топ-менеджером «Рошен». І це далеко не увесь перелік фактів порушень закону президентом», – каже депутат.

Такі факти у будь-якій іншій демократичній державі стали б приводом для відставки високопосадовця та кримінального розслідування.

Тож депутати від фракції «ВОЛЯ» у своїй заяві звернулися до нардепів з вимогою ініціювати у Верховній Раді питання щодо імпічменту президента та публічно розслідувати всі вищевказані факти в рамках діяльності Спеціальної тимчасової слідчої комісії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.