«Ця людина повинна бути…»: Корчинського судитимуть за зухвалий заклик до вбивства Медведчука

26 квітня 2018 року Печерський районний суд м. Києва своїм рішенням зобов’язав уповноважених осіб Нацполіціі внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про вчинення кримінального правопорушення і почати досудове розслідування стосовно голови Всеукраїнської політичної партії «Братство» Д. Корчинського, який відкрито закликав до фізичного знищення лідера Громадського руху «Український вибір – Право народу» Віктора Медведчука.

Про це повідомили у виконкомі Руху.

Як відомо, Дмитро Корчинський заявив, що «ця людина (Медведчук) повинна бути відразу посаджена або застрелена»

«Публічні заяви Корчинського, що пролунали в прямому ефірі на телеканалі «Еспрессо.ТV», слід розцінювати як підбурювання до підготовки особливо тяжкого злочину, передбаченого частиною першою статті 115 КК України – умисне протиправне заподіяння смерті іншій особі, тобто вбивство (частина перша статті 14, частина четверта статті 27 КК України)», – йдеться в заяві виконкому.

Крім того, в «Українському виборі» звернули увагу на бездіяльність Нацполіціі і її політичну заангажованість.

«Не дивлячись на те, що даний злочин відноситься до особливо тяжких, незважаючи на те, що заклики до фізичного знищення, а по суті, до вбивства Віктора Медведчука (суспільно-політичного діяча, що займається миротворчою діяльністю і відстоює ідею мирного врегулювання конфлікту на Донбасі, спецпредставника з питань гуманітарного характеру в рамках Тристоронньої гуманітарної групи по мирному врегулюванню ситуації в Донецькій і Луганській областях, завдяки якому вдалося повернути додому, до рідних і поблизу їм, більше 480 громадян України) були публічними, посадові особи Нацполіціі проявили злочинну бездіяльність – не внесли відомості в ЄРДР. Такі дії представників Національної поліції можуть свідчити про їх політичну заангажованість», – вважають в русі.

У русі також підкреслили, що за останні чотири роки «розгул радикалізму та націоналізму в країні, на словах декларує прагнення до європейських цінностей і правових стандартів демократичної спільноти, досяг небачених масштабів».

«Так звані патріотичні сили – націоналісти, радикали всіх мастей, – узурпували монополію влади на застосування сили. Сьогодні вони проводять в країні справжній терор, переслідуючи політичних опонентів і зводячи з ними рахунки, тим самим демонструючи всьому світу, що в Україні на перше місце поставлено право сили, а державну політику формує не партія миру, підтримувана мільйонами українців, а «партії війни», що працює на розкол суспільства і ескалацію збройного конфлікту і спирється на насильство», – йдеться в заяві.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.