Ціни на газ в Україні: в МВФ зробили різке попередження

У Міжнародному валютному фонді турбуються про українські ціни і повільні реформи. На брифінгу у Вашингтоні глава європейського департаменту МВФ Пол Томсен закликав Україну позбутися тенденції політичного впливу на ціну газу.

Деполітизувати процес формування цін на енергоресурси необхідно для того, щоб Міжнародний валютний фонд і далі продовжував співпрацювати з Україною.

Ми стурбовані тим, що ціни на енергоресурси знову стали політичним питанням, і ми вважаємо важливим фактором те, щоб Україна повернулася на шлях деполітизації рішень, що стосуються цін на енергоресурси, – повідомив Пол Томсен.

Якщо Україна дослухається до цього і буде намагатися деполітизувати вартість газу, то програма просування роботи з МВФ буде просуватися успішно.

Також Томсон підкреслив, що МВФ турбується про темпи реформ в країні. Їх уповільнення в Україні не ставить під загрозу стабільність країни в короткостроковій перспективі, але загрожує втраченими можливостями.

Ми бачимо деяке уповільнення в реформах. Перегляди програми тривалий час відкладалися. Це говорить сама за себе, – заявив він.

«Уряд може розмістити частину єврооблігацій до укладення угоди з МВФ на робочому рівні», – пояснив міністр.

Рішення про розміщення паперів буде прийматися урядом виходячи з ситуації і кон’юнктури ринку. Данилюк нагадав, що всього Україна в поточному році має намір розмістити єврооблігації на суму в 2 млрд доларів.

У той же час, експерти впевнені, спроба України вийти на ринок зовнішніх запозичень до отримання чергового траншу від МВФ буде поганим сигналом для інвесторів, що в свою чергу, призведе до істотного зростання ставки розміщення євробондів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.