У «фейкових республіках» критична ситуація: розкрадають все що тільки можна!

Ul7woh9wRe4

Соціально-побутова, економічна і гуманітарна ситуації на території тимчасово окупованих бойовиками територій Донбасу характеризуються як критичні.

Об’єкти паливно-енергетичного комплексу, промисловості, транспортної інфраструктури та ЖКГ частково виведені з ладу.

“Обсяги виробництва скорочені до критичного рівня, обладнання вивозиться в еРеФ, легітимні банківські та платіжні системи не функціонують. На підконтрольних “ЛДНР” територіях спостерігається значний дефіцит товарів народного споживання, порушення прав і свобод громадян набули системного характеру”, – повідомляє одне з джерел.

Також, місцеві жителі обмежені в доступі до медичної допомоги, соціальних послуг і виплат, що не отримують компенсацій за пошкоджене, конфісковане або пограбоване майно. Зростає соціальне невдоволення громадян.

“Усвідомлюючи поширення протестних настроїв, ватажки псевдореспублік, під патронатом своїх російських кураторів, намагаються створити на цих територіях політичну систему з ознаками тоталітарного режиму: формуються мережі силових, правоохоронних і спеціальних органів, які будуть складати основу для поліцейської системи” державного управління “, – пише одне з джерел.

Нещодавно, після проведеної перевірки виявилося, що частина бойової техніки терористів просто розкрадена. Такі результати виявила ревізійна комісія “ДНР/ЛНР”. За даними перевірки. приблизно 45-50 відсотків техніки пропало в невідомому напрямку.

Після скандалу з масштабними розкраданнями палива в бандформуваннях терористичних угруповань в ряді підрозділів “1-го АК ДНР” та в двох бригадах “2-го АК ЛНР” була проведена ревізія технічного стану основного парку бойової техніки сепаратистів. Згідно мінським домовленостями ця техніка повинна бути відведена на встановлену відстань від лінії зіткнення і перебувати на декількох базах зберігання. У реальності ж відведена лише частина техніки бойовиків. У цілому не більше 30% від всієї наявної в підрозділах терористів, що знаходяться поблизу лінії зіткнення”, – повідолмяє джерело.

Перевірка показала, що в небойовому стані знаходиться приблизно половина техніки, велика її частина розкрадена і розібрана по частинах після прибуття на бази зберігання.

Читайте також  Курорти України можуть закрити на карантин. Чи скасовувати відпустку і як не захворіти COVID-19

За матеріалами: http://www.pravda.com.ua, http://www.dialog.ua/news/84525_1461756329

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: