Стало відомо, з якими проблемами можуть зіткнутися українці під час зарахування дитини до школи.

Вступна кампанія для першачків стартує за десять днів. Про це повідомляє департамент освіти і науки, молоді та спорту Київської міської державної адміністраці.

Зарахування до перших класів відбуватиметься у дві хвилі: спочатку — за місцем проживання. На другому етапі прийматимуть малюків з інших районів чи міст — за наявності вільних місць. За кожною школою закріплено певну «територію обслуговування». Діти, зареєстровані в межах цієї території, гарантовано отримають місця в навчальному закладі.

Перелік закріплених за школою житлових будинків можна знайти на освітянських Інтернет-ресурсах. У «закріплених» навчальних закладах документи прийматимуть з 23 квітня по 31 травня.

Окрім заяви одного з батьків або осіб, які їх замінюють, до школи необхідно подати копію свідоцтва про народження дитини та її медичну довідку. Отримувати довідку про реєстрацію батькам не доведеться — такі дані, надані з реєстру громади міста Києва, вже є у відповідній школі.

Переселенцям з окупованих територій до загального пакета документів необхідно додати витяг з довідки про взяття на облік ВПО (внутрішньо переміщеної особи) — для підтвердження місця проживання. Батьки, які обрали для дітей школу не за місцем реєстрації, подаватимуть документи під час другої хвилі — з 1 по 15 червня 2018 року.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.