Українець навчив італійців класти асфальт у калюжі (відео)

Мирон Стихарчук із Рівного, який виїхав в на заробітки в Італію, навчив місцеві дорожні служби ремонтувати ями у період дощів.

Один із учасників Facebook-спільноти “Українці в Італії” Олесь Чорноткач розмістив двохвилинне відео із роботою італійських шляховиків. На записі видно, як працівники висипають асфальт у калюжі, пише gazeta.ua.

Дискусія українських заробітчан під цим відео показала, що подібну практику вони бачать тепер по всій Італії. Особливо у сезон дощів.

Асфальт для латання та вирівнювання калюж розвозять в мішках. Усі такі роботи в Римі проводяться у присутності поліцейського. Вважається добрим знаком, якщо правоохоронець у шкіряних чоботях попередньо помиє в калюжі ноги і вкаже шляховикам — найглибшу яму повідомляє radiotrek.rv.ua

Мерія Риму платить великі штрафи автомобілістам, які провалюються у вибоїни, залиті водою, та шкодять свої авто.

Мирон Стихарчук, який працював у римському комунальному управлінні, на ламаній італійській пояснив своєму бригадиру, що знає секретний інгредієнт – цементно-фіскальної суміші. Він дозволяє скріплювати асфальтобетон навіть в калюжі. Цю суміш розробили науковці Водного Інституту у Рівному ще, начебто, за часів СРСР. Він зміг приготувати аналогічну суміш безпосередньо у Римі. Відтоді вона швидко поширилась по всій Італії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.